tiistai 23. joulukuuta 2014

Joululuukku XXIII - Vuoden kootut

On tullut toiseksi viimeisen joululuukun aika! Näin pian se aika sitten menikin, ja hyvin sain pidettyä postailulupaukseni laittaa joka päivä jotain tänne. Tänään on aika reflektoida mennyttä vuotta, coneja ja asuja. Aikaisempiin vuosiin verrattuna tein itselleni paljon vähemmän ja toisille enemmän. Jännää, en edes ajatellut asiaa aikaisemmin. Ensin kuitenkin coneihin!

Conit, joissa kävin:
Desucon Frostbite, Lahti
Kawacon, Joensuu
Animecon, Kuopio 
Ropecon, Espoo
Tracon, Tampere

Viisi conia tänä vuonna. Aika keskiverto määrä. Hauskaa näissä kaikissa oli, en muista kyllä mitään ihmeellisempää fiaskoa. Kolme lemppariani olivat tänä vuonna Desucon Frostbite, Animecon ja Tracon.

Desucon Frostbite: Ensimmäinen K18-con. Ihan älyttömän ihanaa! En sano tätä pahalla teille alaikäisille, mutta joskus coneissakin kaipaa aikuisempaa seuraa ilman halipiirejä ja ES-höyryjä :P Taikatyttö-luento, lähes jonottomat tanssipelit ja erittäin ihanat iltabileet tekivät conista vielä mahtavamman.
Animecon: Ei ole moni asia parempi kuin pyöriä conissa eeppisen, valtavan propin kanssa. Olen tavallaan päättänyt, että joka vuosi pitää tehdä jotain isoa. Viime vuonna Walpurgiksen renkaat, tänä vuonna BRSn hiukkaskiihdytin, ensi vuonna ties mitä kehitän :D
Tracon: Tästä conista en kauheasti kirjoittanut syksyllä olleen motivaatiomossahdukseni takia, mutta silti...Tracon oli taas vuoden con. Se ei paljon selittämistä tarvitse :) 

Seuraavana vähän niitä pukuja!


Walenna Ikivirta - DL, Desucon Frostbite
Ritualist - Guild Wars Factions, Kawacon
Android, Kawacon
Black Rock Shooter / Megurine Luka - Vocaloid, Animecon
Corona - DL, Ropecon
Lady Laureline - DL, Tracon

Puolet vuoden cosseista oli Dragonlancea! Huomaan tässä näitä koottuja juttuja tehdessä kuinka joka vuosi on vähän eri aihealueet cossaamisen lähteinä. Tavallaan näistä kaikista kuudesta cosseista kokonaisuudessaan tein vain kahdet, loput on tavalla tai toisella kierrätetty kaapista: kaappicossi, vanha luottocossi, larppijohdanteinen cossi... Sinällänsä jännää mielestäni. Vuoden lempparicossini oli kyllä Black Rock Shooter ja sen iso ase.

Vuoden larpit!


Twileca 3 - Vallankumouksen jälkeen, hahmo Anna Camillo
Fallout Finland, hahmo Mana
DL: Lohikäärmeiden aika osa I - Ruusu ja miekka, hahmo Ywain Puolihaltia
Nälän Vuodet II - Veren hinta, hahmo kruununprinsessa, vampyyri Cleopatra
DL: Lohikäärmeiden aika osa II - Hiljainen kuningaskunta, hahmo Lady Laureline
Warhammer 40K - Sardia, hahmo Taistelusisar Janetta Mojaro

Hurjan paljon ja kaikki ihan erilaisia pelejä keskenään. Myös kaikki hahmot erilaisia keskenään. Pääsin kokeilemaan vähän jos jonkinlaista: ujosta ja hiljaisesta kylmään ja laskelmoivaan. Osaan jo paremmin hahmottaa minkälaisia hahmoja tykkään pelata, ja ihan yleisestikin pelaamiseni on parantunut tässä menneen vuoden aikana. Fun times, kokeilkaa tekin! Ehdoton suosikkihahmoni näistä on tänäkin vuonna vampyyri Cleopatra <3 Itse puvuissa oli jonkin verran kaapin kierrätystä, tein vain 4 pukua erikseen ompelemalla.

Vielä viimeisenä muille tekemistäni puvuista.


Orihime Inoue Arrancar - Bleach
Ranger - Dragonlance
Knight - Dragonlance

Tein tänä vuonna ihan hirveästi pukuja muille. Niitä oli sen verran etten jaksanut tähän ottaa esittelyyn kuin nuo kolme. Tein niin larppi- kuin cossipukuja, yksittäisiä osia tai vaatekappaleita, lainasin osan omistani muille, autoin kaavoittamaan ja neuvoin ompelussa. Laskin tehneeni ainakin 15 pukua muille - se on aika paljon enemmän kuin 6 itselleni ompelemaani :D Normaalisti olen tehnyt vuodessa 7-12 pukua (larp ja cossit/omat ja kaverien puvut) yhteenlaskettuna), tänä vuonna tuli vähän vetästyä 


Minä vahingossa yli 20.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti