torstai 4. joulukuuta 2014

Joululuukku IV - Peruukki-tutorial II - Peruukkien yhdistäminen

Kuten eilen lupailin, jatkan tänään peruukki tutorialien kanssa. Aiheena eilisen purkamisohjeen jatkoa, eli miten sitten se juuri purkamasi peruukki yhdistetään toiseen peruukkiin ja saadaan aikaan tuuheampi peruukki, jonka rakenne ei loista takaraivosta kuitujen läpi. Siihen sisältyy vain yksi pääohje: ompele käsin. Juu juu, se vie aikaa, tiedän, mutta itsepähän aloitit tällä uralla.


1. Aseta kaunis purkamaton peruukkisi peruukkipäähän tai vastaavaan pidikkeeseen, ota itsellesi neula ja lankaa, sekä ne toisesta peruukista purkamasi kuitunauhat. Omasta mielestäni on helpompi lähteä tekemään tätä niskasta ylöspäin kuin toisin päin, mutta en kiellä jos sinusta tuntuu helpommalta toisin päin. Olen kokeillut molempia, ja itse prefetoin kulkusuuntana niskasta ylöspäin. Oli suuntasi kumpi hyvänsä, kuvassa se on ollut juuri tuo niskasta ylöspäin, joten kerron ohjeet sen suuntaisesti. Siirrä kaikki ylimääräiset kuidut pois edestä, jättäen vain alimman kuitunauhan roikkumaan vapaana ja villinä.


2. Kiinnitä pinneillä ylimääräiset haituvat, jotka yrittävät tulla eteen ommellessa. Sitten ei muuta kuin sopiva kuitunauha käteen ja aloita ompelu. Itse ompelen käyttäen ihan perusompelupistoa (luotospistoa). Ompele kuitunauha kerrallaan peruukin reunasta reunaan, siirtäen aina itse peruukissa jo valmiiksi olevia kuituja samaa tahtia alaspäin kuin kuljet ylöspäin. Itse ompelen yleensä 1-2 uutta kuitunauhaa joka nauhaväliin. Sitten ei muuta kuin jatka samaan malliin kunnes olet ommellut kaikki haluamasi kuitunauhat kiinni peruukkiin. Tähän kaikkeen menee aikaa peruukista ja itsestäsi riippuen 5-10h.

Edellisessä ohjeessa kerroin kuinka kuitunauhoilla on suunta, johon ne haluavat taipua. Kannattaa siis käydä [TÄÄLLÄ] lukemassa siitä (scrollaa ihan loppuun) ennen kuin alat miettiä miksi ompelemasi kuidut harottavat joka suuntaan.

Ennen ja jälkeen
Yhdistin tänään oranssit peruukini. Enää ei takaraivo loista!

Vaikka peruukkien yhdistäminen ei ole sen "kummoisempaa" kuin miten ohjeistin, on silti vielä muutamia vinkkejä mitä voin antaa:

Kuminauha kohdat


Niissä kohdin, missä peruukkirankana on vain kuminauhaa, kuljeta ompelulankaa ommellen sen kuitunauhaan jatkaen kuminauhalta toiselle kiinnittäen kuitunauhan niihin. Sinun ei kannata katkaista lankaa välissä, se on ihan turhaa. Kannattaa myös olla ompelematta kuitunauhaa näillä kuminauha alueilla liian kireelle, muuten peruukki ei enää kohta mahdu päähäsi. Sen sijaan seuraa peruukissa jo valmiina olevaa löysyyttä.

Ompele ohimoiden alle


Jätä ohimoille tulevan osaa peruukkia ompelemasi kuidut liian pitkiksi peruukkirankaan nähden, ja ompele ne sen sijaan rangan alle. Tällöin ranka ei tule loistamaan ohimoiden kohdalta peruukin oleessa päässäsi vaan näyttää luonnollisemmalta.

Ompele otsan alle


Otsan alle ommeltu kuitunauha estää rankaa näkymästä etenkin jos kampaukseen on tulossa ylös vedetyt otsahiukset. Ompele tämä kappale kääntäen koko peruukin ylösalaisin ja ommellen itse kappaleen koveran puolen ylöspäin (näin se on sitten päässäsi "oikein päin")

Otsahiuskuituja ohimoilleJos haluat otsahiukset, jotka laskeutuvat kerrostetusti myös kasvojesi sivussa, ompele otsahiuskuituja pidemmälle kuin vain otsan kohdalle. Sitten sinun ei tarvitse leikellä pidempiä kuituja lyhyemmiksi. Otsahiuskuiduilla saat myös peitettyä tuon ylemmässä kuvassa näkyvän terävän kulman, jossa ommellut kuitunauhat kohtaavat. Ompelet vain sen kohdan päälle katkaisemattoman nauhan, ja saat aikaan nätimmin laskeutuvat otsahiukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti