perjantai 5. joulukuuta 2014

Joululuukku V - Peruukki-tutorial III - Peruukin kihartaminen

Kauniit ja sileät kiharat <3
Kolmantena peruukki-tutorialina kerron vähän peruukkien kihartamisesta. Tai enemmänkin siitä miten sen itse teen, tapoja on varmasti muitakin.


Ennen ja jälkeen käsittelyn

Tämän tavan toimiminen on täysin kiinni peruukin kuidun laadusta; kuinka taipuvaista kuitu on. Helpoiten tämä toimii jo valmiiksi kiharaan kuituun, joka on mennyt sotkuun ajan saatossa, mutta myös suoraa kuitua on mahdollista kihartaa. Edelleen - kaikki riippuu kuidun taipuvuudesta. Tarvitset peruukin, vahvaa muotovaahtoa, hiustenkuivaajan, kamman, peruukkipään (tai vastaavan), sekä jotain sylinterin muotoista (joka ei sula, räjähdä tai kastu), esim lasi.


1. Aseta peruukkisi peruukkipäähän. Jos peruukkisi on kovin pitkä, laita pää esim pöydän reunalle, jolloin kuitu saa roikkua villinä ja vapaana. Mielestäni on helpompi aloittaa alhaalta ja kulkea ylös päin, mutta en kiellä kokeilemasta kumpi tapa on sinulle parempi. Nosta/siirrä suunnasta riippumattta ylimääräiset kuidut odottamaan vuoroaan esim peruukin päälaelle.


2. Ota käsittelyyn pieni määrä kuitua kerrallaan (pienempi määrä kihartuu helpommin ja nätimmin kuin suuri). Kampaa kuidut sileiksi ja vuoraa (siis oikeasti vuoraa!) kuidut muotovaahdolla. Mitä tujumpaa vaahtoa, sitä parempaa. Ota vaahtoa käsiisi, ja levitä sitä kuiduille vetäen kuituja käsissäsi. Pidä huoli että kuidut pysyvät siistinä ja takuttomina.


Tadaa! Se on siistillä kiharalla
2. Kierrä kuidut jonkin sylinterin mallisen kappaleen ympärille (sylinterin koko vaikuttaa kihariesi kokoon). Puhalla hiustenkuivaajan isoimmalla lämmöllä kunnes muotovaahto on kaikkialta kuivunut kovaksi. Sitten pura kuidut sylinterin ympäriltä ja ihaile tekemääsi kiharaa.



3. Käsittele samaan tapaan kaikki muutkin kuidut peruukissa. Muista, PALJON muotovaahtoa. Ihan kuin omia hiuksia kihartaessa, voit määrittää haluatko kaikki kiharat samansuuntaisiksi vai erisuuntaisiksi.


4. Lähestyessäsi päälakea kannattaa siirtää alimmat kiharrukset peruukkipään niskan viereen. Vähemmän tavaraa edessä.


5. Olet valmis! Tee mitä ikinä jatkotoimenpiteitä haluat ja iloitse siisteistä kiharoista <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti