keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Joululuukku XVII - Hovineidon mekko

Tein tänäänkin larp-vaatteita. Näitä vaan tulee :D Kyseessä siis edelleen se tammikuussa oleva Dragonlance - larp-kampanjan kolmas peli. Tällä kertaa tein hovineidolle päälimekon.


Kyseessä siis tuo kullanbeige mekko (alla oleva valkoinen on Princess Celestian mekkoni). Halusin edestä auki olevan mekon, jossa olisi rypytystä ja vedoksia edessä, ja joka pitenee takana. Malli itse on ihan älyttömän helppo!

Note, tuleva mekko on tässä kuvassa helma tuolin päädyssä
Kolme metriä kangasta taitettuna ensin puoliksi pituussuunnassa, jonka jälkeen uudelleen kahtia leveyssuunnassa. Jotta saadaan takaa pidempi helma, ei kangasta taiteta tasan keskeltä pituussuunnassa, vaan annetaan toisen puolen jäädä pidemmäksi (lisäksi tämä kangas olikin leikattu epätasaisesti niin tämä vain sopi paremmin). Mitataan rinnanympärys + 5cm / 4 ja mitataan tämä kankaaseen. Toinen mitta minkä tarvitsee on kädentien korkeus. Nämä mitat kohtaavat toisensa, ja tästä kohdasta alaspäin jatkuu helman levennyset. Sitten ei muutakuin leikkaamaan saumavarojen kanssa. Seuraavana leikataan etuosa keskelta auki all the way niskaan saakka. Ompele saumat, siisti reunat ja kädentiet. Olet valmis o/

Tälle se mekko näyttää henkarissa
Koko mekossa on vain kaksi saumaa: sivusaumat. Olkasaumoja ei ole, koska ne tulevat taitokselta leikattuna. How simple is that!Ompelin hihansuihin pitsit. Tähän saa vielä helposti liitettyä pitkät hihat jälkikäteen jos siltä tuntuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti