maanantai 1. joulukuuta 2014

Joulukuu ja "joulukalenteri" - Luukku I

Awsm. Joulukuussa aion nyt pitää itsestäni kiinni, ja postata 24n päivän ajan joka päivä jotain liittyen cosseihin tai muihin käsitöihin. Sellainen joulukalenterin tapainen juttu.

Ensimmäinen liittyy tammikuussa olevaan larppiin, johon olen itsekin menossa, eli Dragonlance kampanjan kolmas peli, Lohikäärmeiden aika osa III: Poltettu kaupunki. Peliin minua on pyydetty tekemään (nyt tällä hetkeä viimeksi tarkistaessani) kolme mekkoa, kaksi tabardia, yksi aatelismiehen yläosa ja upgradettamaan yksi viitta.

Thomas Seymour - yläosa

Ideakuva!
Larppiin teen miehekkeelleni aatelismiehen yläosan. Löysimme Pinterestistä kuvan yläosasta, jonka pohjalta suunnittelin muutaman ehdotuksen hänelle. Turkista, kultaista satiini ja pronssia kuproa.

Olen tottunut ompelemaan kuproa, mutta kerron teille, jotka ette ole vielä sitä kangasta ommelleet: Kupro can be an ass.

Kupro on siis kuparia sisältävää kangasta, jota löytää yleisimmin vuorikankaana. Kupro on luirua, liiruavaa, venyy joka suuntaan mihin ei pitäisi. En suosittele kokemattomimpien ompelijoiden tekevän siitä mitään.

Myöskään tämä satiini mitä oli ostettu yläosaa varten ei ollut mikään helpoin. Pitkästä aikaa löysin kangasta jota jopa itse vihasin ommella x'D! Kultainen satiini lähti purkautumaan reunoista jo pelkästä kosketuksesta. Not cool...

Hankalista kankaista huolimatta yläosa on lähes valmis. Tänään ompelin käsin kultaisia koristenauhoja. Olisin voinu ommella ne koneellakin, mutta olen jo melkein tottuneempi ompelemaan nauhoja tällä hitaammalla tavalla. Mielestäni nauhat asettuvat paremmin käsinommeltuna, eikä itse kangas, johon nauha ommellaan, lähde vetämään tai kiristämään.
Yläosa on melko pitkä ja malliltaan kovin suora, mutta siihen on tulossa vyö, jolla on tarkoitus saada aikaan jotain muotoa. Yläosasa on myös suhteellisen kapea, joten tein siihen eteen ja molempiin sivuihin halkiot, jotta liikkuminen olisi helpompaa. Näiden nauhojen ompelun jälkeen jatkan turkiksen ompelulla. Nekin käsin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti