maanantai 30. joulukuuta 2013

10n suosikin lista

Lupasin palata vielä tämän vuoden puolella tekemään postauksen. Sain tämän postauksen idean MasqueCosplayn joulukalenterista. Eli lista omista suosikki-animeistani ja pieni selitys miksi juuri kyseinen sarja. En ota tähän lukuun mukaan elokuvia, sillä ne, no, eivät ole sarjoja. Muutoin Spirited Away olisi ihan listan kärjessä :)

10. Elfen Lied

Ensimmäisiä sarjoja, jotka katsoin ilman kenenkään suositusta. Myös ensimmäisten cossieni seassa on Elfen Lied -cossi. Sarja on surullinen, paikoittain hauska, ei liian ecchi vaikka alastomuus on osa sarjaa.

9. Bakemonogatari

Hirviötarinoita ja niiden aiheuttamien ongelmien ratkaisemista. Sarjassa yhdistyvät hienosti arkipäiväiset ongelmat ja asiat japanilaisessa kulttuurissa olevien kummitusten ja hirviöiden kanssa.

8. Honey & Clover

En yleisimmin kauheasti kiinnostu koulusarjoista, mutta Honey & Clover oli kieltämättä hyvä. Hahmoilla ei ole yksinkertaisia "kenestä pojasta tykkään" tai ihkuttamis-ongelmia, joista en pahemmin välitä. Taidekoululaisia tekemässä mitä tekevät parhaiten.

7. Princess Tutu

Jos tämä sarja on jotain, niin kaunis. Olen katsonut suhteettoman paljon taikatyttösarjoja, mutta menee kaikista paitsi Madokasta ohitse. Sarja on hyvin sadunoloinen, ei liian sohjo-shojo. Plus BALETTI!

6. Arakawa Under the Bridge

Elämää sillan alla. Venuslaisia, pormestarina kappa, miesnunna ja niin edelleen. Sarja on hyvällä tavalla hämmentävä ja hämärä, hauska hyvä katsoa.

5. FLCL

Hieman random olisi lievä kuvaus tälle sarjalle. Outo, ja siinä on kaikkea: koulutyttöjä, hirviöitä, armeija, mechoja, huumoria. Sarja on niin abstrakti etten voi olla pitämättä siitä.

4. Puella Magi Madoka Magika

Mielestäni täydellinen taikatyttösarja. Kaikki elämässä ei ole niin hohdokasta, kaunista tai helppoa kuin voisi olettaa, eikä taikatyttöys tee siitä sen helpompaa, vaikka saisitkin toteutettua yhden toiveen. Sarjassa on hienot hahmot, suhteet, syvälle rakennettu juoni.... IHANA! PS, myös sarjan noidat ovat hyviä

3. Ergo Proxy

Vähän vakavampi kuin monet muut tällä listalla. Myös psykologinen ja filosofinen sarja, joka ainakin itseni pisti miettimään niitä rivienkin välissä kerrottuja asioita, joihin en yleensä kiinnitä huomiota tai edes ajattele.

2. Mushishi

Taas kerran satumainen sarja! Piirrostyylistä alkaen Mushishi on kaunis. Jaksot seuraavat hyvin mangaa, ääninäyttelijät ovat hyvät ja juoni kulkee sujuvasti. Mushi-otusten tuomat vaikeudet / oudot sattumukset ovat kiinnostavia kerta toisensa jälkeen.

1. Bokurano

Mitä käy, kun kesäleirillä olevat teinit joutuvat puolivahingossa vastuuseen maailman kohtalosta? Tämän sarjan olen katsonut useaan kertaan uudelleen. Jokainen jakso on kertomus eri henkilön näkemyksestä tilanteeseen, oman elämän ongelmiin, miten vanha elämä ei koskaan olekkaan enää sama. Koskettava sarja. Lisäksi siinä on isoja robotteja. I love!

Yhteenvetona voisin sanoa, että minuun vetoavat kahdenlaiset sarjat: random ja outo tai kaunis ja omalla tavallaan surullinen. Itselleni sarjassa on tärkeintä pidettävät hahmot ja juonen kuljetus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti