keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Kawacon

Pitihän siellä käydä. Onhan se melkein naapurissa. Kävin pyörimässä Joensuun nyt neljättä kertaa järjestettävässä Kawaconissa. Con oli tänä vuonna ihan hirveän hiljainen ja vähä kävijäinen, sunnuntaina ei ollut paljon väkeä ollenkaan. Itse olin ensimmäistä kertaa ohjelmanjärjestäjänä juontaessani sunnuntaina kahden kaverini kanssa pitämämme Cosplay-shakin.

Lauantaina laitoin coniin vanhan tutun Ritualist cossini. Puku alkaa olla tosin jo ikänsä loppurajoilla, mutta kyllä se vielä ainakin tämän kerran kesti päällä. Tällä kertaa varioin hieman pukua olemalla ilman hattua tai tatuointeja. Guild Warsissa on mahdollista jättää nämä asiat pois, joten lauantaina oli tälläinen untattooed ritualist skin.

Glorious posing FFFightissa (kuvaaja Rea Rautamies)

Mitä ohjelmistoon tulee, piti se cosplay-kilpailu käydä katsomassa. Itse en voinut osallistua, sillä ritualistilla on jo voitettu kerran. Kilpailuja on välillä kiva myös seurata katsomosta käsin. Oli todella hienoa kuinka paljon aloittelijoita kisassa oli mukana! Myös valituissa hahmoissa oli paljon lähde-eroja. Hyvin tehty kaikki kisaajat! Kisan jälkeen oli vuorossa samoilta ihanilta ohjelmajuontajilta vuorossa FFFight. Tähän numeroon otin itsekin osaa, vaikka en yleensäkkään tykkää lavalla pyöriä. Ritualistillä oli ehkä helppo lähteä kun tiesi hahmon niin hyvin, että osasi heittää päästä yleisöä viihdyttäviä one-linereita. PS: voitin eräni :D!

Video on kännykkälaatua, mutta kävin jokatapauksessa leikkimässä Spirit-pallollani

Sunnuntaita varten käytimme ahkerasti lauantai-iltapäivän kalastellen osallistujia cosplay-shakkiin. Monikaan ei ollut koskaan kuullut kyseisestä ohjelmanumerosta. "Miten niin, tämähän oli ihan yleistä silloin...2008!" Ehkä olikin jo aika rebootata tätä ohjelmaa nuoremmalle conikansalle. Loput osallistujista vedimme mukaan yleisöstä sunnuntaina. Teippasimme lattiaan ruudukon, jonka täydellisestä neliöllisyydestä ei kannata keskustella, mutta joka oli toimivuudeltaan täydellinen. Pojat pelasivat peliä ja minä juonsin. Oli hienoa kuinka nappuloina toimineet cossaajat heittäytyivät peliin mukaan, heittivät vitsejä, liikkuivat oman tahtonsa mukaan ja pitivät hauskaa. Pelin jälkeen saimme monelta kommentteja siitä, kuinka he pitivät ohjelmasta, ja haluavat toistekkin osallistua. Omat suosikkinappulani olivat valkoisten hevonen Sasha (SnK) ja mustien hevonen Ezio (AC2), joiden välille kehittyi suorastaan rakkaustarina seuratessaan toisiaan pitkin kenttää.(Kuvaaja Rea Rautamies)

Toivon mukaan ensi vuoden conissa on enemmän kävijöitä. Lisäksi toivon, että järjestäjät korjaavat niitä epäkohtia, joita ohjelmanjärjestäjinä meille tuli. Olisi mukava saada aktiiviohjelmavastaavalta sähköpostiin vastauksia useammin kuin kerran kahdessa viikossa.

Loppuun vielä kuva siitä Orihime puvusta, jonka tein talvella kaverini kaverille :)


Kuvaaja Ilkka Reponen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti