torstai 13. maaliskuuta 2014

Twileca 3 - Vallankumouksen jälkeen


Ensimmäinen Joensuun lähialueen ulkopuolella ollut LARP johon osallistuin. Peli pelattiin jo helmikuussa, mutta en silloin ehtinyt siitäkään päivitellä. Pelin teema cyber-punk kiehtoi hyvin paljon, ja kun peli oli kaverini tekemä, niin miksikäs en olisi mennyt mukaan. Porukalla vain autolla Joensuusta Helsinkiin. Tosin...ajosää oli ihan silkkaa tuskaa. Lunta satoi niin paljon ettei eteensä nähnyt, tuuli oli ihan yhtä paha, ja itse tien liukkaudesta en edes sano mitään. Kerron kuitenkin ensin puvun tekemisestä.

Siitä se idea sitten lähtikin
Olen jo vaikka kuinka pitkään halunnut tehdä Ghost in the Shell -tyylisen johtohirviöpuvun, ja tähän peliin se oli mielestäni mitä parhaiten sopiva juttu. Lisäksi minulla saattaa olla jonkin asteinen juttu bodysuitteihin... Hahmoni oli entinen tehdastyöntekijä, joka oli menettänyt kaksi raajaansa räjähdynonnettomuudessa. Joten eikun tekoraajoja kehiin ja kyborgia tekemään!Materiaaleina puvussa käytin kahta erilaista trikoota, sekä muovikangasta. Ihan vain koska pystyin, EN tehnyt mustaa pukua. Halusin yksinkertaisesti olla erilainen :D. Ihana ja rakas Mini-Mii toimi hyvin kaavojen tekemisen apuna. Piirsin muovikankaasta tulevat osat suoraan nuken päälle. Sen jälkeen neulasin/leikkasin villakankaasta viivojen mukaiset kaavankappaleet. Minishortit tein olemassa olevieni pantsujen mukaan, ja harmaa toppiosa luonnistui helposti perus paitakaavasta. Hihat ja lahkeet sain mittamalla käteni/jalkani pituuden ja ympäryksen. Näihin vielä lisäksi muovikangasta ja kaunista tuli. Ikinä en ole ommellut yhtä haastavaa yhdistelmää kuin harvinaislaatuisen joustava trikoo ja muovikangas. Lopputulos oli kuitenkin erittäin onnistunut.

Puku oli hyvännäköinen jo itsessään, mutta johtojen lisääminen oli vain liian hieno ajatus jättää sikseen. Keräsin säkillisen erilaisia johtoja itseltäni ja kavereiltani. Jouduin kuitenkin harmikseni downtune:ttamaan (jopa aika rajusti omiin suunnitelmiini nähden) pukuni johtomäärää, sillä toisin kuin cosseissa, larp-puvuissa pitää myös pelata peliä. En halunnut sotkeentua turhan monesti mihinkään. Johdot liitin pukuun eriläisillä liimaus konsteilla tekemiini purjerenkaisiin. Tavallisten johtojen lisäksi olin Ebaysta tilannut El Wire LED johtoo. Sen asentamisessa auttoi ReplicArmorin Ilkka. Pelissä loistin kuin joulukuusi, harmikseni se ei kuvissa oikein kunnolla näy.Siirrytään seuraavaksi peliin. Pelimaailman "pahiskorporaatio" oli siepannut hahmoni perheen, ja uhkasi heidän henkeään ellei hahmoni suorita heidän antamaansa tehdävää. Aluksi kuvittelen tehtävän tulemaan olemaan hankala, mutta lopulta huomasin että kukaan ei edes tuntunut huomaavan kuinka kuljeskelin  hämärästi ympäri pelialuetta asetellen maagisia esineitä pitkin tiloja, jopa ihan näkyville paikoille.

Onnistuin pelissä tavoiteissani, mutta lopussa tulleiden käänteiden takia hahmoani lopulta raahattiin ympäri pelialuetta, keräten kaikki maagiset esineet, heitettiin ulos lumen keskelle...lopulta hahmoni kuvitteli epäonnistuneensa pelastamaan perheensa, joten riisti aseen ystävältään ja ampui itsensä. Traagista, mutta joskus käy näin. Omasta mielestäni loppu oli jopa hyvä. Ehkä tämä johtui siitä, että minusta tuntui varsinaisen pelini alkaneen vasta loppuvaiheissa. Pelilläni oli suuret mahdollisuudet olla erittäin hyvä, mutta erinäisistä syistä johtuneet epäselvyydet haittasivat pelaamistani. Liikaa "jos olisin tiennyt tämän" ja "jos tuo niin tämä" kohtia.

Pelille on saattamassa tulla lisää jatkoa, riippuu ihan pelinjohtajista. Konsepti kiinnostaa paljon, vaikka tämä peli olikin omalta osaltani vähän niin ja näin alun hitaudesta johtuen. Jos ei muuta, niin tulen ensi peliin samalla hahmolla zombie-kyborgina :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti