torstai 27. maaliskuuta 2014

Coronan kengät

Edellisessä postauksessa mainitsin jo kuinka olin muokannut Coronalle kengät. Ja kuinka pidin niistä ihan älyttömän paljon. Tässä postauksessa kerron enemmän niiden tekemisestä.

Ennen ja jälkeen kuva
Kaikki lähti liikkeelle vanhemmiltani löytäneistä kengistäni, joiden olemassa olon olin jo ehtinyt unohtaa. Kengät olivat mielestäni ihan täydelliset, kunhan niihin lisäisi jotain pientä. Halusin kenkiin pienet armorit ja nahkaa. Tein sanomalehdestä kaavat keinonahka ja softiskappaleita varten. Softisosat maalasin ensin nurjanpuolen ruskealla (hopea oli melkein lopussa, joten halusin säästää siinä missä pystyin), ettei valkoinen softis missään vaiheessa vain loistaisi kengässä. Päälipuolen maalasin hopean ja harmaan sekoitteella kuluneen metallin näköiseksi. Tein myös joitain vaurioita ja kulumia, jotka dry-brushasin vähän tummemmiksi, että erottuvat metalliosasta.

Käyttämäni keinonahkani oli jokseenkin ohuemman puoleista, joten ompelin jäykän kankaan nurjallepuolelle. Ompelin nahkakappaleet kuperiksi, jotta ne kaartuivivat kauniimmin kenkien päälle. Kuperalla tarkoitan, että venytin nurjanpuolen kangasta ommeltaessa, joka ompelun jälkeen veti keinonahan kaarelle.


Löysin nappivarastostani juuri sopivat kultaiset pikkunapit, sekä siniset napit. Siniset napit olivat liian kiiltävät omaan mieleeni, joten dry-brushasin ne hopealla kuluneemmiksi. Halusin antaa armoreille muuntautumis mahdollisuuksen mahdollista myöhempää uudelleenkäyttöä varten, joten softis ja keinonahkakappaleet ovat kiinnitetty toisiinsa vain kultaisten nappien kohdista. Näin nappien välissä olevat kohdat pystyvät kääntymään ja asettumaan monen eri kengän päälle. Sitomista ja kiinnittämistä varten ompelin siniset napit nahkaosien päihin.Kenkien suihun ompelin keinonahka taitteet, for a touch of fantasy. Lopuksi vielä nauhoitin kenkien nauhat uudelleen ylhäältä alas. Nauhojen päillä sain sidottua itse armorit kiinni kenkiin. Kengistä ei nyt aivan tullut samanlaiset kuin olin aluksi piirtänyt, mutta mielestäni ne ovat näin paremmat. Haluan vain päästä käyttämään näitä jo :D!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti