sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Opinnäytetyö ja influenssat

Tässä jaksossa tarkoituksemme on suunnitella ja valmistaa asiakastyönä jokin vaate opinnäytetyönä. Itselleni aiheen valitseminen ei ollut ollenkaan vaikeaa. Olin jutellut aiheesta SugarRatin kanssa jo päästyäni PKKY:hyn opiskelemaan vaatetusompelua v.2011 syksyllä. Olen siis tekemässä steampunk-tyylistä yläosaa.

Piirsin alunperin 15 eri mallia, joista asiakkaani yhdisti kolmesta suosikistaan parhaimpia kohtia lopulliseksi malliksi. Yläosassa on sekä huppu että kaulus, rintojen kohdalla aukko, paljon remmejä, epoletit olilla ja edessä piilotetty vetoketju. Yläosan oli alunperin tarkoitus olla musta tai mustavalkoinen, mutta asiakkaalleni tekemäni värianalyysin jälkeen saimme lisää mahdollisia värivaihtoehtoja. Eurokankaassa käydessämme asiakkaani iloisena hyppikin ympäri kauppaa analyysin tulosten kanssa etsien sopivia kankaita. Löysimmekin tummanharmaan villakankaan ja harmaan farkkumaisen kankaan.

Kankaat ja mahdollisia nappivaihtoehtoja
Opinnäytetyötäni on vaikeuttanut eniten se että asiakkaani asuu ja opiskelee Kouvolassa, emmekä näin ole saaneet sovittua kovin montaa asiakastapaamista. Tähän mennessä olemme päässeet sovittamaan vasta ensimmäistä protoa. Toisena vaikeutena ovat olleet nämä jatkuvat flunssat ja influenssat, joiden takia olen joutunut olemaan kotona kaksi kokonaista viikkoa ja päiviä sieltä täältä. Ja aikaa on enää vain pari viikoa saada koko homma valmiiksi. Vähän alkavat jo aikataulut jännittää. Onneksi olen hyvin selvillä mallista, eikä sen pitäisi tuottaa suurempia vaikeuksia. Olen tehnyt todella paljon kokeiluita ja harjoituksia rakenteista, vuorittamisesta, kauluksesta jne. Lisäksi mittojen otto onnistui alussa niin hyvin ettei kaavoihin ole jouduttu tekemään suuria muutoksia.


Yläosaan tulee vuori huppuun, hihoihin ja ylempien osien kaarrokkeisiin. Lisäksi k.o kaarrokkeisiin tulee puuvillainen välivuori, sillä villakangas on niin paljon ohuempaa kuin farkku. Farkku on lisäksi joustavaa, ja koska emme asiakkaan kanssa halunneet menettää joustavuutta, alemmissa osissa on vain etukappaleella kaarroke, joka auttaa rinta-aukon kääntämisessä, ja piilottaa vetoketjukappaleiden saumavarat. Värikoodasin kokeilukappaleet, että opettaja pysyisi paremmin kärryillä mitä materiaalia on missäkin kohtaa.

Vaaleanvihreä: villakangas
Keskivihreä: farkkukangas
Tummanvihreä: vuorikangas
Valkoinen: puuvillakangas

 Edestä ja takaa

 Piilotettu vetoketju

 Vuorittaminen ja kaarrokkeet

Ensi viikolla alankin raivolla kurkkuviiruksista ja lihaskivuista huolimatta tehdä opparia yliaikaa koulussa saadakseni sen valmiiksi. En halua, että oppari jää kesken sairastelujen takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti