tiistai 17. huhtikuuta 2012

The Tailor Shop Project


Aloitin Lukan kimonon tekemisen. Eilen tein protokappaleen kauniin valkoisesta lakanastani, jonka tietysti tuhosin tarkoituksen vaatiessa sitä. Suosittelen muillekkin tekemään protokappaleita tekemistään ompeluksista. Huomasin meinaan itse tarvitsevani hieman sitä sun tätä sinne ja tänne saadakseni  kimonon istumaan hyvin sen ollessa off-shoulder mallia.

protokimono

kaavan ''suurinpiirtein näin'' muokkaukset

Tänään leikkasin kappaleet punaisesta kankaastani. Olin tilannut kankaan internetistä puuvillakankaana, mutta sain huomata sen olevan ihan jotain muuta. Sormeni eivät uskoneet sen olevan täyttä puuvillaa, ja polttokoe todisti sen olevan jotain puuvilla-tekokuitu sekoitetta :P Well, kangas on jo ostettu ja näyttää hyvälle, joten annoin asian olla leikkasin pois o/

Luka on ollut tähän asti teknisesti vaikein cosplayni. Aikasemmin olen päässyt helpolla koska olen suurin piirtein tiennyt miten asiat tulee tehdä. Olin kuitenkin selannut internettiä etsien kimono malleja, kun päädyin eräälle sivulle jossa oli hääkimonoita. Ihastuin niiden hihoihin, joten halusin Lukan kimonoonkin samankaltaiset, tässä linkki kuvaan josta lähti inspiraatio [link] Meni hetken aikaa miettiessä kissan kanssa kuinka sen toteuttaisi. Uskon kuitenkin onnistuneeni siinä hyvin.

etukappaleiden leikkuu

leikatut etukappaleet

hihojen sisäpuoli

hiha takaapäin

hiha mille se suunnilleen näyttää kädessä

hihan rakenne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti