tiistai 3. tammikuuta 2012

Guild Wars Factions Female Ritualist WIP

Olen jo siitä asti kun ensimmäisen kerran pelasin GWtä tehdä joko necromancer tai ritualist cosplayn. En vaan koskaan keksinyt mihin coniin sen tekisi. RPG hahmot kun ovat, no, RPG hahmoja, en osannut kuvitella sellaista animepainotteisiin tapahtumiin.

Samalla en ole koskaan uskaltanut lähteä käymään Ropeconissa, sillä se on, no, Ropecon. Pelkäsin että minua pidettäisiin jonain eksyneenä animelapsena. Kysyin asiasta Annelta, joka vahvisti että niinhän sitä ajatellaankin g.g


Nyt tänä vuonna lähden kuitenkin Ropeconiin juuri Annen johtamana. Ja tajusin myös että sinnehän se ritualist on osuva cosplay. Hitsit ku oli taas niin viisas olo kun jo varmaan kolme vuotta ollut tajuamatta yhdistää näitä kahta asiaa x')

Kulutin siis oikein tehokkaasti alle kahden viikon joululomani vanhemmillani valtaamalla keittiön pöydän rakentaakseni ritualistia. Kankaiksi löytyi ruskeaa keinonahkaa, sekä ruskeaa ja beigeä pellavaa. Tarkoitukseni oli värjätä beige pellava tuollaisen jännän maitokahvin väriseksi, mutta se ei nyt ihan onnistunutkaan. Värjättyäni kankaan se oli ihan liian tumma, samaa sävyä kuin ruskea kangas. Niimpä siis vaalensin kankaan, saaden aikaan hieman tummenmman kuin alkuperäinen beige. Se kelpaa o/

Vaatetus:
Tällä hetkellä olen tehnyt periaatteessa vain hametta. Hattuun ja yläosaan on leikattu kankaat jo valmiiksi, mutta maalaaminen uupuu. Piirsin hameen peruskaavan mittojeni mukaan kaavapaperille, josta sitten kuosittelin oikean malliseksi. Hameeseen tuli sivulle piilovetoketju. Jännitin hieman keinonahan ompelua. Olin kysynyt sitä ommelleelta ystävältäni ja opettajalta vinkkejä, kun oli kuulemma aika vaikeaa ommeltavaa. Tämä ostamani keinonahka oli kuitenkin mielestäni hyvinkin helpohkoa ommella, peittoaa satiinin ompelun sata-nolla :'D Taakse kaartuvan huivin reunan erivärisen osion maalasin akryyliväreillä. Rajasin kauniisti maalarinteipillä maalattavan alueen.

Ensin maalasin sientä käyttäen oranssilla pohjakerroksen. Sen kuivuttua drybrushahin samalla sienellä okran värisellä maalilla sen päälle. Tuloksena sain oranssia läpi kuultavan hyvän pinnan. Hapsun ompelin erillisistä kangaskappaleista huivin reunaan kiinni. Sitten yksi kerrallaan vedin kudelangat pois jättäen vain loimilangat. Nämä sitten letitin hapsuiksi. Se ei ollut ehkä nopein tapa, mutta mielestäni se onnistui hyvin. (Kuvassa näkyy purkamista vaille oleva osa, purettu osa, ja jo letitetty ylempi kerros)


Tällä hetkellä hame on puolivalmis. Olen ommellut yhteen lantion nahkaosat, sitä seuraavan ruskean osan, ja taakse jäävän huivin, sekä tietysti vetoketjun. Lantion kappaleelle tulevat isommat rinkulat leikkasin vesivanerista (kynsisaksilla. Muissa ei ollu hyvää kaarta. Oikean käden peukalo ja etusormi olivat pari päivää ihan puuduksissa :')

Näihin rinkuloihin tehtiin reiät keskelle poralla. Reiän läpi laitoin paperihakaset, joilla kiinnittäisin rinkulat lantiokappaleeseen. Sitten päällystin ne keinonahalla, maalasin kultaisiksi, ja lopuksi drubrushasin hieman hopealla yksityiskohtia. Takapuolelle liimasin pikaliimalla neljä metallipiikkiä, joiden päässä on lenkit. Lenkeillä kiinnittäisin rinkuloiden väliin tulevat helmet. Liimasin lisäksi kankaan kappaleet lisävarmistukseksi metalliosien päälle, etteivät irtoaisi. Pienemmät rinkulat tein Tiimarista hankituista puupaloista. Maalasin, drybrushasin ja liimasin metalliosat (tosin vain kahdet) myös näihinkin.

Huomasin vihaavani pikaliimaa. Onnistuin räjäyttämään neljä pikaliimatuubia, yhden juuri ostetulle paidalleni, kaksi käsilleni. Liimasin sormeni yhteen, sakset pöytään ja muuta mukavaa. Neljännen kohdalla osasin jo vähän varoa, joten sotkin vain maton. Neljännen jälkeen myös marssin Tiimariin valittamaan liimoista. He huomasivat, että kaikki myynnissä olevat pikaliimatuubit olivat paisuneita, mahdollisesti jäätyneet jossain vaiheessa, ja poistivat ne myynnistä. He myös korvasivat minulle liimat ja paidan o/


Tein myös oikean käden cloth-armorin. Leikkasin kaksi suorakaiteen muotoista suikaletta, jotka muotoilin suoraan käteni ympärille hyvän näköiseksi. Neulasin kappaleet muotoonsa sitä mukaa kuin muotoilin niitä. Sain prosessissa kymmeniä naarmuja neuloista, mutta hyvä siitä tuli. Ompelin kappaleet kiinni toisiinsa ja itseensä käsin. Ylimpänä olevan kappaleen tein erillisenä pienenä palana, jonka reunan maalasin samoin kuin huivin reunan. Olin tyytyväinen tekemääni käsiarmoriin. Mutta lähes sen tultua valmiiksi äidin koira kävi tuhoamassa sen :'D jouduin siis tekemään uuden...onneksi siitä tuli yhtä hyvä ellei parempi. Kuva löytyy myöhemmin tästä samasta postauksesta.

Korut:
Ritualistilla, kuten referenssi kuvasta näkyy, on valtavasti koruja. Kaulassa, käsissä, jaloissa, päässä, kaikkialla! Näitä koruja varten hamstrasin paljon erilasia helmiä, valmiita koruja ja muuta sellaista. Yhteensä 10 kaulakorua, 9 rannekorua, yhdet korvikset, yhden kukkaruukun ripustimen, sormuksen, vanhan suklaarasian muovisen koristeen, puuta, läjän pelkkiä helmiä ja ison pussillisen mummoni aikoinaan Espanjasta keräämiä simpukoita, sekä tietysti rautalankaa ja siimaa. Tiedän, että referenssi kuvassa ritualistilla on koruissaan käytetty pieniä luita, mutta en halunnut minkään kuolleen olennon luita kehoni ympärille, enkä fimostakaan halua niitä alkaa muotoilemaan. Siksi käytin simpukoita niiden tilalla, ne tuntuivat  hyvälle vaihtoehdolle mielestäni.

Osa materiaaleista
Pienten rinkuloiden tekoa
Kuten sanoin, valtasin keittiön pöydän tehokkaasti :P

Oikean käden armor

Se sama kädessä

Kaulakoru

Hameen eteen tulevat korut

Korvakorut ja sormus

Nilkkojen korut

Oikean käden käsivarren koru ja vasemman käden rannekoru

Hameen taakse tulevat korut

 Mitkään kuvissa näkyvät korut eivät ole valmiskoruja, vaan itse muokkaamiani, maalaamiani, rakentamiani ja tekemiäni. Simpukoihin on porattu reikiä, joista siima kulkee, rautalankaa on väännetty moneen otteeseen ja samoin myös sormet sotkettu yhtä monesti :)  Päähän tulevat korut ovat vielä kesken.

Seuraavana työnäni olisi ommella hame loppuun, ja kiinnittää siihen tulevat korut, sekä tikarit, joita en ole vielä tehnyt. Lisäksi tehdä hattu ja yläosa valmiiksi. Cossiin sopivat kengät sain sattumalta viime kesänä isosiskoltani.

2 kommenttia:

  1. En tiedä helpottaisiko tämä, mutta Tracon Tampereella on ainakin anime ja roolipeli tapahtuma, jossa sitten löytyy myös näitä pelihahmoja. Tietysti jokaisessa conisas löytyy pelihahmoja sekä länsimaalaisia sarjakuvia (kuten Marvel) ja itse olen ainakin ison fanilauman ympäröimänä mennyt myös Harry Potter-hahmona, eikä ketään häirinnyt että kirjan hahmona olen mennyt.

    Että voit kyllä ihan mihin coniin tahansa mennä tuolla puvulla. Alku ainakin näyttää upealle ja varmasti jos jaksat yhtä pikkutarkkaa työtä tehdä niin pääsisit kyseisellä puvulla vaikka kilpailemaan jos kiinnostusta riittää.

    VastaaPoista
  2. Traconissa olen käynyt jo monena vuonna, ja tänäkin vuonna menossa, kotipaikkakunta-con kun on :P Sinne on vaan kaavailtu jo yksi paricosplay, jonka tekemisen olen myös aloittanut. Tämä ritualisti vain mielestäni sopi parhaiten ropeconiin kaikista vaihtoehtoisista puvuista :)

    VastaaPoista