tiistai 3. tammikuuta 2012

Bolero siskolle

Siskoni pyysi minua tekemään hänelle oranssin boleron. Tottakai suostuin :D Kävimme sitten yhdessä kaupassa, jossa langaksi siskoni valitsi 7 veljestä oranssin langan. Kerää ostettiin kolme kerää, vaikka uskoin että sitä kuluisi vain kaksi. Sain kuulemma pitää ylimääräset langat palkkana.

Koska osaan virkata ilman ongelmia, halusin kehittää neulomistaitojani. Näin päätin siis tehdä boleron neulomalla. Varsinaista mallia ei minulla ollut muualla kuin päässäni, en katsonut mistään ohjetta kuinka bolero tehdään neulomalla. Otin vain suurimmat puikkoni, kokoa 10, ja 36 silmukalla aloin neuloa tasaista kaidetta. Mallineuleen kehitin päässäni samalla kuin tein boleroa. Muutaman purkamisen jälkeen sain aikaan mielestäni hienon pitsikuvion.

Neulosmalli

Koska siskoni asuu Pirkkalassa ja minä Joensuussa, en voinut olla varma kuinka kokoinen boleron pitäisi olla. Onneksi emme ole siskoni kanssa niin kovin erikokoiset tein omien mittojeni mukaan. Siskoni oli toivonut boleron olevat hieman löysä, ja sellainen että saa edestä kiinni. Teinpä siis bolerosta itselleni hieman liian ison. Saatuani neulomastani suorakaitaleesta tarpeaksi pitkän, eli kun se yletti ranteesta toiseen selän takaa mitattuna, päättelin silmukat. Ompelin käsivarsien mitalta reunat yhteen, jättäen siis keskelle 'reiän'. Hihansuihin neuloin 2o 2n resorin.

versio 1

Ensimmäiseen versioon bolerosta neuloin pyöröpuikoilla 10 kierrosta resoria 'reiän' ympärille. En pitänyt siitä, kaulus jäi liian pieneksi, ja siskoni halusi että boleron saisi edestä kiinni. Niimpä purin resorin ja koitin uudelleen. Tällä kertaa otin taas silmukat 'reiän' reunasta ja neuloin samaa kuviota kuin itse bolerossa. En pitänyt tästäkään, sillä boleron pitsineule kulki poikkisuoraan ja kauluksen taas kohtisuoraan toisiaan kohti. Purin siis senkin. Päätin kuitenkin jalostaa edellistä ideaani ja tehdä kauluksen pitsineuleesta. Neuloin siis erillisen kappaleen, jonka ompelin kiinni kaulukseksi.

Kolmas ja viimeinen version
 
Siskoni sai boleronsa jouluna. Piti siitä, ja oli oikean kokoinenkin. Itsekkin olin tyytyväinen boleroon, neuloen kun ole paljoa tehny :'D

2 kommenttia:

  1. Aaah ja ooh! Tämmöisenkin olet väsännyt! Voi ihanuus, tässä meneekin niin tää päivä blogiasi kahlatessa! :D

    VastaaPoista
  2. Mulla on aikaa kehitellä kaikkea, kun ei jaksa vaan olla paikallaan tekemättä mitään. Koulussa about joka päivä joku lankatyö mukana :D

    VastaaPoista