sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Farkkuminari

Minulla oli vanhat lukioajan farkut, jotka kerran ratkesivat reidestä kun vedin liian kovasti vyönlenkistä :I yritin korjailla reikää, mutta se aina repesi vähän lisää ja lisää, kunnes en enää kehdannut käyttää housuja. En kuitenkaan myöskään halunnut heittää niitä pois, koska ajattelin vielä joskus tekeväni niiistä jotain kun kerran mahtuivat hyvin päälle.


Tänään sitten tein viimein 4-5 vuoden odottelun jälkeen kyseisistä farkuista minihameen. Muutos oli helppo, lahkeet poikki, haarojen saumat auki ja lahkeista lisäkangasta paikkaamaan reikiä. Ratkenneen kohdan repäisin loppuun asti, se kun ei aluksi ollut yhtä pitkä kuin helmasta ajattelin tehdä.


Reidessä olleen reiän paikkasin tosiaan lahkeen kankaalla. Kuvassa reikää ei pahemmin edes näe, mutta luonnossa siinä kohdalla näkyy tietysti saumat. Samoin ompelin keskellä olevan kolmion lankeen kankaasta.


Taakse ei jäänyt vastaavanlaisia ns paksuja sivusaumoja, kuten edessä, joten ompelin ne erikseen. Leikkasin lahkeen sivusaumat saumavaroilla irti, ja ompelin kiinni keskitaan saumoihin. Kolmion ompelin kiinni taas samasta lahkeen kankaasta.


Tässä kuvassa näkyy edessä olevat reiän paikkaukset ja muut saumat :P Kun olin ommellut kaiken, leikkasin helman tasamittaiseksi. Nyt vielä vähän uumoilen kiinnittäväni hameen helmaan muutaman Matryoshka tyylisen koristeen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti