tiistai 30. elokuuta 2011

Salvatoren takki ...REMAKE!

What can you make in one day?

No, itse onnistuin tekemään Salvatoren takin uudellen. Edelliselle oli käynyt onnettomuus jos toinenkin, joten ei ollut enää luottamusta sen olevan sopiva pärjäämään cosplaykisassa millään tavalla. Tänään sitten ollessani sairaana tekaisin uuden takin eilen kangaskaupasta ostetusta mustasta twillistä. Halusin tehdä enemmän sotilaallisen takin, eli paksumpaa ja vähemmän kiiltävää kangasta. Edellinen takki oli silkkisatiinia, siihen en palaa enää kuin ehkä koulussa juhlapukukurssilla. Kamalaa kangasta ommella ='L ...ainakin omin kokemuksin.


Merkitsin neuloilla vanhan takin mallin uudelle kankaalle. Käytin takakappaletta myös etukappaleena, leikkasin sen vain keskeltä kahtia ja taitoin v-kauluksen. Tietysti muotolaskokset ovat erilaiset etu- ja takapuolella. Säästin edellisestä takista hihansuut, valkoiset banretit ja muun irtoavan, nopeutti sekin omalta osaltaan ompelua. Tracon kun on kuitenkin ensi viikonloppuna. (kyllä, paras aika saada idea tehdä takki uudelleen =)

Kuten huomaa, takaa puuttuu vielä punainen maalaus. Mietin saanko säästettyä senkin edellisestä takista ja ompelen aplikaationa kuten mutterit, vai maalaanko kokonaan alusta.

Kaikenkaikkiaan tämä uusi takki on paljon istuvampi kuin vanha. Lisäksi kangas on mielestäni mielyttävämpää käyttää ja pitää päällä. Ja ennen kaikkea hyvä ommella x)

1 kommentti: