lauantai 13. elokuuta 2011

Tuolinpäälliset

Ihan kuin ranskanpastilleja :3 ainakin omasta mielestäni

Tein nämä tuolinpäälliset erilaisista tilkuista, joita käytin myös muffinssineulatyynyissä. Koska tuoleissa oli pyöreät istuimet, halusin saada aikaan jonkin sorttisen kontrastin muodoissa, joten palat ovat suorakaiteenmuotoisia.

 Näistä kankaista se lähti :) Kaikissa oli erikuviot. Oli ruutu-, pallo- ja kukkakuvioita, sekä yksivärisiä että yksi yhteensopiva vanha Tampellan kangas.

Ensin hahmottelin järjestyksen eri paloista pyöreän mallin päälle. Yksivärisiin kankaisiin ompelin kuvio-ompeleilla erilaisia viivoja ja mutkia, vaikka tuskin niitä moni huomaakaan.

Ompelin palat yhteen nurjalta puolelta. Saumat ompelin myös päältä oikealta puolelta. Ompelun jälkeen leikkasin päälliset ympyröiksi ja huolittelin reunat. Lisäksi ompelin jokaiseen palaan vielä kaksi pitsisoiroa.

Jotta tuolinpäälliset pysyisivät tuoleissa virkkasin reunukset (,1-2krs ks, 3krs *1ks - 2kjs yhden s yli*), jotka ompelin kiinni reunoihin. Viimeisellä kierroksella pujottelee naru  ketjusilmukoiden välissä. Tällä narulla tuolin päälliset kiristyvät paikoilleen.

Tässä kaikkien tuolien kuosit. Tein kaikista erilaiset järjestyksiltänsä tahallani.

Olin hieman epävarma tuliko tuolinpäällisistä liian tyttömäiset, sillä asumme nyt miespuolisen ystäväni kanssa samassa asunnossa. Hänen kommenttinsa oli, että ne näyttävät sille että niiden päällä olisi hassu istua humalassa. Geee, thanks =D

1 kommentti:

  1. teillä on ihanan syvälliset keskustelut tuolinpäällysistä mutta aah nuo on niin ihana! ja mun essu kangastakin on päätynyt niihin näköjään :D

    VastaaPoista