torstai 29. toukokuuta 2014

Corona - hame ja paita

Whoo! Kaikki mikä liittyy Ropeconiin tulevaan Dragonlance - cossiin on valmista. Tässä postauksessa käsittelen hametta ja paitaa.

Hame


Kaavapaperini on mystisesti ollut kateissa jo useamman kuukauden, joten päädyin käyttämään sanomalehteä kaavan piirtämiseen. Toimii. Kaava oli helppo, kaksi saman kokoista kappaletta sivuille ja yksi neliskanttinen kappale taakse. Muotolaskokset ompelin keskelle sivuja. Helmakappaleet reunustin punaisella ja keltaisella nauhalla.

 Oikeassa helman kulmassa lanka, vasemmassa kulmassa ilman lankaa 

Helman kulmat takana koittivat vääntää itsensä mutkalle, joten ompelin rautalangat kulmiin taakse. Vyötärölle ompelin vyölenkkejä ja vyötärönauhan. Vanha vyöni oli sopivasti kulunut ainakin mielestäni sopiakseen pukuun.Keskelle eteen tulevan vaakunalipun tein samasta punaisesta kankaasta kuin mitä käytin hameessa reunusnauhana. Päärmäsin reunat ja maalasin vaakunan suorakaiteen alaosioon.


PaitaOmpelin paidan ja hihat interlock-neuloksesta, joten yhtään vetoketjuja tai nappeja ei tarvittu. Paita venyy päälle kuin perustopit. Hihat ovat kiinni itse toppiosassa vain kainalosta. Topin reunat reunustin samaan tapaan kuin hameenkin. Ompelin vielä helmiä hihojen yläreunaan tuomaan lisää koristetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti