maanantai 14. lokakuuta 2013

Katsudocon II

Ensimmäinen kertani tässä Jyväskylässä järjestetyssä conissa. Ja nähtävästi myös viimeinen kun sitä ei kuulemma enää järjestetä. Olin alkuun skeptinen siitä kuinka con toimii ostoskeskuksessa, mutta loppujen lopuksi ihan hyvin toimiva formaatti.

Jyväskylässä olimme yötä kaverilla, jonka luona hoidimme suurimmat hahmoon kuuluvat meikkaukset kaulaan, selkään ja vatsaan. Kädet tatuoitiin vasta con-alueella. Itse pukukin puettiin vasta pukuhuoneessa, käytäntö joka oli itselleni ihan uusi. Tapanani kun on pukea jo yöpymispaikassa cossivermeet. Tein kuitenkin päätöksen olla kulkematta Jyväskylän läpi etnisessa puvustuksessa.

Tuomarointi meni pitkästä aikaa omalta osaltani hyvin. Osasin kertoa puvustani sen mitä olin suunnitellutkin, enkä vain "kunhan vastannut" siihen mitä kysyttiin. Tuomarit pitivät puvun yksityiskohdista, niitä nyt ei puuttunutkaan. Myös puvun "luomu"ominaisuus sai kehuja, eli kuinka olin tehnyt puvun materiaaleista, joita hahmo olisi itsekkin voinut saada käsiinsä ja käyttää: pellava, nahka, puu...
En ole ennen ollut sellaisessa cosplaykisassa johon sisältyy performanssi, joten kisaaminen jännitti tavallista paljon enemmän. Yhdessä vaiheessa olin unohtanut miltä taustamusiikkini edes kuullosti, saati se mitä esitys sisälsi. Stressiäni lisäsi tajutessani olevani kisaamassa Asikaisten siskoja vastaan. He olivat Suomen viime kerran WCT-edustajia, ja muutenkin tasokkaita cossaajia. En ollut ehtinyt harjoitella omaa esitystäni kuin vasta conia edeltäneestä tiistaista alkaen taustanauhan valmistuttua vasta silloin. Ennen kisaa pikaiset kertaukset auttoivat asiaa, mutta eivät silti poistaneet jännityksestä johtuneita tärinöitä. Toivoin vain ettei lavalla näkynyt jatkuva tärinäni, ja vedin esitykseni loppuun asti. Koko esitykseni hienoin kohta oli, kun alkaessani heiluttaa valopalloani joku tyttö yleisössä päästi suloisimman "vaaauuuu"-äänen ikinä :3


Olin seuraavana päivänä ihan fiiliksissä, kun  palkintojen jaon aika tuli. Tottakai kisaan mennään toivoen sijoittumista, mutta en ollut valmistautunt ensimmäiseen sijaan. YAY! Olin niin iloinen, ensimmäinen oma voittoni. Sain pokaalin lisäksi Hello Kitty-lampun ja lahjakortin Fantasiapeleihin (,jonka tulenkin käyttämään mahdollisimmin larppiaseisiin)

4 kommenttia:

 1. Paljon onnea, ansaitsit voiton (:

  VastaaPoista
 2. Ansaittu voitto, en päässyt näkee esitystäsi, koska kyyti lähti kolmelta pois JKL :C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joku saatto videoita kisaesitykset, ilmestyy siis ehkä youtubeen joku päivä, joten jos ilmestyy niin taidan lisätä tänne siitä linkin :)

   Poista