torstai 5. syyskuuta 2013

Värianalyysikoulutus


Kauan odottamani värianalyysikoulutus oli nyt viime viikolla Helsingissä. Nyt saan tehdä virallisesti värianalyysejä, ja antaa aiheeseen liittyen tyyli- ja meikkikonsultaatiota. Lisäksi pystyn laajentamaan yritystä moneen suuntaan. Itse värianalyysin tarkoitus on antaa asiakkaalle neuvoja värien käytössä, ja määrittä tämän väriperhe (kevät, kesä, syksy ja talvi). Näistä sitten määritellään asiakkaalle parhaiten sopivat värit poistamatta yhtäkään väriä. Kaikki värit sopivat kaikille, sävy ratkaisee. Toisilla toimivat kirkkaammat sävyt lähellä kasvoja, ja toisilla taas vaaleat. Värianalyysien tekeminen on hyvin mielenkiintoista, sillä jokainen asiakas on yksilö.

Lähdimme hyvin aikaisin perjaintaina Joensuusta kohti Helsinkiä. Kuuden juna, mutta univelkaa sai nukuttua pois junassa. Heti Helsinkiin saavuttuamme pikainen stoppaus hotellilla, jonka jälkeen aamupalalle Hesburgeriin ja raivokasta shoppaamista Kampissa ja Foorumissa ennen koulutuksen alkamista. Kouluttaja oli hyvin napakka ja hyvällä tavalla tiukka, huomasi sen 20 vuoden kokemuksen loistavan läpi. Meillä kävi tavallaan oikein hyvä tuuri, ja olimme Annen kanssa ainoat oppilaat kurssilla. Intensiivikurssi siis. Alkushokin jälkeen tieto alkoi tarttua päähän.


Aloitimme "helpolla", eli katsomalla lehtikuvia ja käymällä läpi vuodenaikoja. Harjoittelimme jo ensimmäisenä päivänä oikeilla asiakkailla. Ensin kouluttaja näytti kuinka homma tehdään ja vähitellen aloimme ottaa enemmän osaa analysointiin varmuuden kasvaessa. Saimme huomata, että Suomessa yleisin väriperhe on kesä, talven seuratessa pian perässä. Myös meidät analysoitiin. Anne oli meidän yllätykseksemme kevät, eikä syksy niin kuin koulussa pidetyllä kurssilla oltiin todettu. Itse pysyin keväänä, mutta värien kesken oli muutoksia. Tämä värianalyysi oli paljon tarkempi kuin koulussa oppimamme.

Oma värikarttani


Sunnuntaina kotiin lähtiessämme olimme aivan kaiken kouluttautumisen ja shoppailun uuvuttamia. Vaikka ei heti kuvittelisi niin molemmat olivat rankaa työtä. Saimme mukaamme kaikki tarvittavat materiaalit, lisenssi tulee postissa viikon päästä. Junassa en itse paljon muuta tehnyt kuin nukkunut. Kotona sitten raivasinkin vaatekaapistani kaikki "minulle väärät värit". Tavaraa lähtikin useampi IKEA kassillinen. Pidämme Annen kanssa yhteiskirppiksen, jotta voimme ostaa niitä "parempia värejä" :P

Käykää Facebookissa tykkäämässä sivustani, ja jakakaa sitä eteenpäin :) [LINK]

1 kommentti:

  1. Itekin oon kevät. Ois ihana käydä tollases virallises vaikka yläasteel meillä käviki ihan oikea värianalysoija :-D

    VastaaPoista