tiistai 18. kesäkuuta 2013

Megurine Luka - Leia


Mistäs idea lähti tähän Animecon cossiin? Hautajaisista. Saimme kutsun poikaystäväni (en ole ihan varma mitä sukua tarkalleen, mutta sovitaan että) isosedän hautajaisiin. Viikkoa ennen hautajaisia tajusin, etten omista yhtäkään mustaa mekkoa, tai mitään mustaa yleensäkkään. Aivoista pyöri nopeasti idea ottaa ns kaikki hyöty irti ja tehdä kauan suunnittelemani Leia cosplay samalla kertaa. Eli musta hihaton mekko poolikauluksella. Pikaisesti Eurokankaaseen ostamaan mustaa neuloskangasta. Vaatekaupoissa pikaisesti kierrettyäni huomasin että en olisi saanut hautajaisiin sopivaa mekkoa halvemmalla kuin mitä kankaat maksoivat, joten tämä kävi vielä paremmin.


Olin ostavinani kangasta vain puolikellohelmallista mekkoa varten, mutta ilokseni huomasin kappaleestani riittävän ihan täysikelloon asti. Leian varsinainen mekko oli mielestäni kuitenkin liian lyhyt hautajaisiin, joten jätin helman pidemmäksi kuin varsinaisessa cossissa tulisi olemaan. Hautajaisten jälkeen leikkasin helman oikean mittaiseksi. Ompelin vielä helmaan hennosti näkyvän pitsin, jotta en joutuisi taistelemaan pyöreän helman kääntämisen kanssa. Kädentiet käänsin muotokaitaleilla, ja pääntielle nyt tuli korkea kaulus joten sen kääntämistä ei edes tarvinnut miettiä. Tein vielä vyön, joka peittää alleen vyötärösauman. Leia oli mielestäni suhteellisen helposti muokattavissa oleva cossi, koska siitä tehdyt kuvat varioivat niin runsaasti.


hautajaisversio, lyhennetty helma pitsillä ja vyö, sekä valmiin preview
Osa Leian juttua on ihan sairaalloinen määrä kukkia. Hiuksiin hyödynnän edellisessä koulussani tekemääni silkkikukkapantaa, ja ehkä vielä lisään terälehtiä laskeutumaan hiuksista. Mekkoon kiinnitän kaulukseen muutamia kukkia, ja vyöhön tulee myös. Kenkiin (kunhan saan ne postissa) tulee myös kukkia. Eniten aikaa tuleekin viemään suunnittelemani pyöreä kukka-alusta/matto, jonka päällä ajattelin conissa kuvia otettaessa seistä. Olen hamstrannut jo muutama vuosi alkaen tätä cossia varten silkkikukkia, mutta en ole varma riittävätkö ne, saa nähdä.

Tiedän jo että tulen turhautumaan tuohon peruukkiin. Se on niin pitkä, eli se tulee takkuamaan jatkuvasti! (kyseessä oli siis Tailor Shop on Enbizakan peruukki.) Lisäksi eilen huusin yöhön kun en tajunnut miten sen hammasklipsilisäke kuuluu siihen kiinnittää, peruukki oli isopäisemmille tehty, liikaa takapainoa jne. Ehdinkin jo tilaamaan Ebaystä suoran, lyhyemmän peruukin...sitten yhtäkkiä crack:äsin kaiken mikä peruukissa oli vialla. No nyt on tulossa toinen Luka peruukki tulevaisuutta varten. Piilolinssit löytyy jo valmiiksi kun Yuen 12kk piilarit ovat vielä elossa.

Leia on ihan omia suosikkejani vocametallista. Lopussa vielä kappale :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti