perjantai 25. tammikuuta 2013

"Värini ja tyylini"Tämä menee ehkä vähän varsinaisen blogin idean ohitse, mutta on mielestäni sen verran kiinnostava aihe, että päätin kirjotitaa siitä. Meillä oli koulussa toissajaksona kurssi nimeltä "Värini ja tyylini", jonka tarkoituksena oli tutustua kehotyyppeihin, väreihin ja kasvonpiirteisiin, ja näiden kautta oppia ymmärtämään miten esimerkiksi tietyn tyyppiset vaatteet sopivat paremmin joillekkin kehotyypeille kuin toisille. Eli toisin sanoen seisoimme peilin edessä mustat spandex vaatteet päällämme ja arvioimme toistemme kehoja (oma tyyppini oli hoikka X) :P Ehkä eniten kiinnostava asia kurssissa oli värianalyysi. Kurssi tuli uudelleen esille prepatessani Annea opinnäytetyötänsä varten.

Oletko koskaan huomannut kuinka jotkut värit näyttävät päälläsi oikein mahtavilta, kun taas toiset saavat näyttämään väsyneelle tai sairaalle? Itse olen. Sen takia olen aina pysynyt kaukana mm. mintun ja vaaleansinisen sävyistä. Koulussa tekemämme värianalyysin avulla itselleni selvisi lisää värejä, joita tulisi välttää, mutta ei huonojen värien löytäminen ollut tuntien ainoa tarkoitus. Päätarkoitus oli löytää niitä huippuvärejä, jotka korostavat kasvoja, ja saavat sinut loistamaan.

Tässä Anne demonstroi ensin omaa huippuväriä ja sitten oikein pahaa väriä
Omaksi vuodenajakseni todettiin lämmin kevät. Olin osan huippuväreistäni löytänyt jo itse vuosien varrella, kuten valkoinen, oliivi, sinapinkeltainen ja petroli. Loput olivatkin enemmän tai vähemmän yllätyksiä. Kaikki violetit, violetin sukuiset siniset ja kirkkaan vihreät. Suurinpana yllätyksenä olivat pinkki, punaiset ja korallin sävyt, joita olen aina vältellyt :P Huonoimpia värejäni olivat mm. juuri mintut ja vaaleansiniset, lime, turkoosi ja kirkas keltainen. Pahin oli musta, joka sai minut näyttämään hyvin vaalealle ja sairaalle.

Oma värikarttani
Huomasin katsellessani tekemiäni cosplaypukuja, että olen vahingossa hyödyntänyt monia näistä hyvistä väreistä; Luka - punainen kimono, PinkiePie - pinkki paita ja Celestia - valkoinen mekko. Ajattelinkin jos voisin jatkossakin koittaa katsoa tarkoituksenmukaisesti paremmin sellaisia cosseja, jotka sopivat väreiltään itselleni.

Lue myös Annen oma postaus värianalyysistä.

1 kommentti:

  1. Jee! Meillä oli koulussa sama. Hassua, että sen mintun (ja kissankellonsinisen)pitäisi olla ns. neutraali väri, joka sopii lähestulkoon kaikille.

    Cosplay-maailma kyllä totaalisesti mullistuu, kun pitää puvuissa ajatella myös niitä itselleen passaavia sävyjä reffien ohella (malleista ja leikkauksista puhumattakaan). Oli hieman jännittävää ostaa sinistä peruukkia, kun oli juuri saanut perusteellisen värianalyysin.

    VastaaPoista