maanantai 7. tammikuuta 2013

Joulun lahjoja

Kerron nyt vähän joululahjoista, jotka väsäsin jo viime vuoden puolella, mutten ehtinyt postata maailmalle.

Osa 1 - Huivi siskolle

Löysin lokakuussa lankakopastani mielestäni ihan liikaa keltaisia ja oransseja lankoja. Eihän niistä mikään muu tullutkaan mieleen kuin siskoni, joka tykkää juuri kyseisistä väreistä :D Päätin tehdä niistä joululahjaksi hänelle huivin. Siskoni piti huivista todella paljon o/ Sama sisko, jolle tein toissa jouluna myös oranssin boleron.

Käytin huivissa seitsemää eri lankaa, joita vuorottelin vaihdellen samalla neulomistapaa. Pitkille sivuille virkkasin pitsireunuksen. Huivin lopullinen koko on 40x150cm + hapsut.



Osa 2 - Huivi poikaystävän äidille

Tein myös toisen huivin joululahjana, tämän poikaystäväni äidille. Olin samalla kertaa lokakuussa löytänyt myös paljon vaaleanpunaisia ja violetteja lankoja, jotka puolestaan suorastaan huusivat minua tekemään huivin hälle :D Tästäkin huivista pidettiin paljon o/

Neuloin koko ajan kaksinkertaisella langalla vaihtaen vain toista aina kierroksen lopussa. Hapsut sain aikaan samalla kun leikkasin langan poikki vasta vähän matkan päästä (--> ei päättelyä! WOHOO!). Huivi oli valmistuttuaan mielestäni liian haalean värinen, joten ostin pinkin kangasvärin ja värjäsin huivin. Käytin vain puolet käsivärjäyspussin sisällöstä, ettei väristä tule liian voimakas. Lopulla väripussillisella värjäsin pyyhkeitä pinkeiksi :P Huivin lopullinen koko 40x200cm +hapsut.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti