sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Uusi vuosi - vanhat jutut

Terve kaikki! Ei en ole kuollut tai kadonnut toiseen ulottuvuuteen vaikka itsestäni välillä siltä tuntuukin. Koko joulukuu ja alkuvuosi olivat vain niin kiireisiä kaikkine juttuinensa. Paljon töitä, koulujuttuja ja kaiken lisäksi muutto. Nyt on uusi koti ihan Joensuun keskustassa kera miehen, kissojen ja hämiksen. Tarkoitukseni tässä postauksessa oli vähän miettiä edellistä vuotta; enimmäkseen coneja cosseja, mutta myös muuta.

Conit, joissa kävin:
Desucon Frostbite, Lahti
Chibicon, Oulu
Kikucon, Turku
Kawacon, Joensuu
Animecon, Kuopio
Tracon, Tampere

Loppujen lopuksi kävin aika monessa, ottaen huomioon että aikaisempina vuosina olen pääasiassa käynyt vain kolmessa conissa per vuosi, eli myös kolme cossia vuodessa. Viime vuonna oli tuplasti enemmän. Jos alkaisin miettiä suosikkia viime vuoden coneista, en ollenkaan osaisi valita! Kolme parasta osaisin valita: Desucon Frostbite, Kawacon ja Animecon.

Desucon Frostbite: Ensimmäinen con, jossa tapasin nyt niin tärkeät FOPilaiset, eli cosplayryhmäläiset johon itsekin kuulun. En ole ennen kuulunut mihinkään ryhmään, ajattelin ettei sellainen kiinnostaisi millään tapaa. En kyllä ennen myöskään halunnut tutustua uusiin coneissa, en tiedä miksi. Tuolloin tajusin, että coneissa ei tarvitse kulkea yksin tai sen vanhan tutun porukan kanssa.
Kawacon: Vaikka con olikin pieni, ja järjestettiin vasta toista kertaa, ei se siitä omasta mielestäni huonoa tehnyt...kunhan se saatiin ensin liikkelle: hidas alku, vähän kävijöitä ja vähän ohjelmaa. Mutta, ystävät tekevät conin. Tässä conissa päätin olla oma itseni ja bilettää ensimmäisenä päivänä hipster PinkiePiena ja toisena päivänä hämmentää ihmisiä Janin kanssa Matryoshka paricossissa. Parasta hajoilua pitkästä aikaa.
Animecon: Tässä conissa tuntui olevan kaikki kohdallaan: hyvät ohjelmat, hyvä tunnelma ja hyvät ystävät. Toinen con, jossa olin yksinkertaisesti päättänyt vain pitää hauskaa ilman yhden ainuttakaan painetta.

Seuraavana cossit:


FEM!Luffy - Desucon Frostbite
Matryoshka Luka - ei nähnyt conia itseni päällä, mutta Jani käytti kyseistä hupparia Kawaconissa Yowane Hakuna
Princess Celestia - Chibicon
Tailor Shop on Enbizaka, Megurine Luka - Kikucon
Hipster PinkiePie ver1 - Kawacon
Matryoshka Luka - Kawacon
Hipster PinkiePie ver2 - Animecon
Female Luxon Ritualist, Guild Wars Factions - Tracon

Kuten itsekin tajusin niin aika paljon pinkkiä x) Kolme Vocaloid ja kolme My Little Pony cossia...eli ei kovin varioivaa. Jos nyt mietin näitä tarkkaan niin kahdeksasta cossista vain kolme olivat oikeasti työtä vaativia, eli Princess Celestia, Tailor Shop ja Ritualist. Lempicossista jos puhutaan niin osaisi kuitenkaan valita Hipster PinkiePie ver2 vai Tailor Shop. PinkiePie oli helppo cossi, vain softiksen leikkaamista ja paitaan kuvan painaminen periaatteessa, kun taas Lukaan piti itse kehitellä kimonon ja muun kaavat, propit, peruukin muokkaus, kankaanpainantaa, paljon ompelua jne.... Lisäksi olen erittäin tyytyväinen Lukaan, koska voitin sillä kolmannen palkinnon Kikuconissa. Ehkä jos sanoisin että Tailor Shop oli lempipukuni, mutta PinkiePie oli lempicossattavani.

Näiden pukujen lisäksi muutama vanhakin pääsi pyörähtämään coneissa, tai siis conissa. Traconissa kun pidin myös Vocaloid Meikoa ja Maid- pukuani vuodelta 2011. Lisäksi viime vuonna osallistuin 30min cosplay haasteeseen, jonka itsesanoen selvitinkin Tifa Lockhartilla loistavasti.

Muita viime vuoden juttuja? Ofelia marketin steampunk photoshoot ja syksyllä ollut enkeli photoshoot jäivät mieleeni. Lisäksi larppasin ensimmäistä kertaa ikinä Grimmwoodin aave-larpissa. Siitä rohkaistuneena olenkin menossa uudelleen larppaamaan tässä ihan parin viikon päästä Varkaiden Kilta- Larp kampanjaan hahmoa nimeltä Pääskynen.

Vuosi 2012 oli paljon aktiivisempi kuin aikasemmat vuodet ovat olleet sillä aikaa kun olen cosplayta harrastanut, ja olen siitä myös oikein iloinen. Tuntuu, että viime vuonna tapasin niin paljon uusia ystäviä, ja sain koettua niin paljon uusia asioita, etten voisi sanoa olleen parempaa vuotta. Haluankin kiittää kaikkia, jotka tekivät viime vuoden mahdolliseksi. Tehdään tästä vuodesta vähintään yhtä hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti