maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kankaanpainantaa 3


Vaikka koulu loppui jo viime viikolla, ehdin silti vielä tehdä postauksen kankaanpainnannan kurssista. Tällä kertaa tein etsaamalla eri Audreyn paidalle ja to-be huiville.

Tykkäsin näiden paperikaavojen leikkaamisesta :3 Tämänkin kuvan tulostin ensin koneelta, piirsin valopöydän avulla pelkät ääriviivat, jotka sitten itse litoposteripaperilta leikkasin veitsellä.
Etsaamalla voidaan poistaa tummasta kankaasta väriä. Tosin etsatun kankaan värin lopputulos on useimmiten yllätys. Omassa tapauksessani etsauksista tuli kerman värisiä. Etsauksessa käytetään samoja paperi- tai muita kaavoja ja seuloja kuin tavallisessakin kankaanpainannassa. Siinä vain levitetään hyvin liisterimäinen ja pahanhajuinen mömmö kankaalle. Mömmön kuivuttua käärin kankaan ohueen painomusteettomaan paperiin löyhästi, ja höyrytin sitä kattilassa 10-15 min, jonka aikana etsausaine ja poistuva väri jäivät kai kiinni paperiin. En ole varma tuosta, se jäi vielä vähän mysteeriksi. Joka tapauksessa kankaisssa oli painokuvio. Pesin kankaat vielä koneessa, että etsausaine lähtee kunnolla pois ja sain lopullisen värin.

painettu mömmö huivilla

painettu mömmö paidalla

pöytään jäi tahra :P

höyrytstä

paperikaava meni vähän kierteille, roskiin o/

höyryttämisen jälkeen oleva väri

final väri konepesun jälkeen paidassa

ja sama huivissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti