sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Neulejakku (epäonnistunut)

 

Ihastuin tähän näkemääni neulejakkuun Novitan kevät/2011 lehdestä (pahoittelut skannauksen laadusta), joten tietysti halusin tehdä sen. Valitsin väriksi kokonaan ruskean ja aloin tehdä S-koon ohjeen mukaan. No. Ei nyt kyllä ihan onnistunu.

Tein kaksinkertaisella Nalle-langalla koon 6 puikoilla kuin ohjeessa luki. En poikennut ohjeesta millään muulla tavalla kuin tein lisää pituutta helmaan sillä pidän takeista jotka loppuvat lantion alueelle.

Saatuani kaikki kappaleet valmiiksi ja ommeltuani ne kiinni huomasin takin olevan aivan erilainen kuin lehdessä olleessa kuvassa. Takki oli valtava ja liian lyhyt. (vaikka olin lisännyt pituutta lisää...) Takissa oli 10-15cm ylimääräistä sivuissa, olkapäillä ja muualla missä mahdollista. Kauluskin oli hyvin tökkö, kun sen olin tehnyt ohjeen mukaan kaksinkertaiseksi. Ainoa mikä tuntui olevan ns oikeaa kokoa oli eteen tuleva napituskappale, joka vaikutti olevansa liian pieni verrattuna muuhun takkiin.

 

 Tein takkia hyvin kauan aina silloin tällöin. Kettuuntumisen taso oli hyvin korkealla huomattuani mitä olinkaan saanut tehdyksi. En tiedä oliko vika ohjeessa vai omassa käsialassani. Eilen yöllä purin jakun pala palalta kivoiksi lankarulliksi. En nyt tiedä mitä teen 8llä rullalla ruskeaa lankaa. Tätä en yritä enää.

 Havainnointikuva koosta. NOTE: tämä en ole minä, tämä on mies :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti