keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Amigurumeja - Envy, Myy ja Jack


Tein tälläiset nuket virkkaamalla viime kesänä ennen kuin kuulin sanasta amigurumi, ja ennen kuin siitä tuli muoti-ilmiö.

Ensimmäisenä vasemmalta päin on Envy - Fullmetal Alchemist animesarjasta, takana oikealla Pikku Myy - Muumeista, ja edessä selällään Jack Skellington - The Nightmare Before Christmasista.

Envyllä on helposti likkuvat raajat ja se on helppo myös istuttaa hyllyyn ilman että kaatuu. Paidan virkkasin kiinteästi osana ruumista, sanoin kuin shortsit, rannekkeet ja nilkkaimet. Hameke on virkattu erillisenä kiinni nuken vyötäisille. Panta on virkattu myös erikseen ja sujautettu päähän hiusten alle. Kirjoin silmät mustalla ompelulangalla. Kirjoin myös pienet detaljit selkään ja Envyn tatuoinnin. Ne eivät valitettavasti näy kuvassa mutta ovat siellä =).

Pikku Myyllä tein ratkaisun hameen kanssa ja jätin sen tyhjäksi sisältä, jolloin hame pitää Myyn pystyssä. Hame on sisäpuolelta vyötärön kohdalta virkattu umpeen täyttämisen jälkeen. Rusetti on muotoiltu ketjusilmukkarimpsusta. Silmät kirjoin, kuten Envyllä, mustalla ompelulangalla.

Jack puolestaan on tehty ennemminkin voodoo -nukke tyyliin, joten se tarvitsee jonkin tuen pysyäkseen pystyssä. Keho on virkattu yhtenä kappaleena väriä välillä vaihtaen. Kaulus ja smokkipuvun helma on virkattu erikseen kehoon kiinni. Myös rusetti-otus on virkattu erillisenä palana ja ommeltu kiinni kehoon. Silmät ja suu on kirjottu mustalla villalangalla.

Amigurumien tekeminen on mielestäni mukavaa. Tekeillä oli näiden lisäksi myös Hatsune Miku - Vocaloidista, mutta se jäi kesken koska hukkasin ihonvärisen langan :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti