tiistai 5. marraskuuta 2013

Kukkajedi

Viimeisin koulutyöni tässä koulussa. Valmistun kohta, ehkä jopa pelottaa kun ei tulekkaan olemaan enää jokaviikkoista höyryprässiä korvani vieressä huutamassa :D!
Meidän oli tarkoitus suunnitella ja valmistaa asiakkaalle takki tai jakku. Asiakkaana olin minä itse, joten asiakkaan kanssa työskentely oli harvinaisen yhteistyökykyistä. Olisin ensin halunnut tehdä viittamaisen takin, mutta opettajan mielestä se oli liian helppo minulle, joten käski kehittämään jotain vaikeampaa. Mallia varten googlettelin erilaisia malleja, kunnes kehitin näiden pohjalta oman mallini. Takkiin tulisi huppu, josta lähtisi olan yli heitettävä kaulus, epoletit, kellohelma, käännettävät hihat, yksi muotoa antava vastalaskos ja ei sivusaumaa.

Takki oli loppujen lopuksi aika nopea ommella: ompele huppu ja hihat, kiinnitä ne ja käännä kaikki. Helma on jätetty auki, kääntäen saumavarat sisäänpäin ja ommeltu käsin piilopistoilla.Takin materiaalina on päälipuolella Lado-takkivillakangas, sisältä löytyy kullanruskeaa satiinia puuvillayksityiskohdilla. Pitsi kiertää huppua, kaulusta ja hihansuita. Kiinnitys hoituu vyöllä ja yhdellä isolla nepparilla tuon kauluksen kietomisen lisäksi. Takki on niin pörröinen ja pehmoinen ja suloinen :3 Takki sai lempinimen "kukkajedi", sillä se näyttää vähän kukkakoristellulle jeditakille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti