maanantai 18. helmikuuta 2013

Kiasyd - liivi

pic by wycked
Viime jaksossa koulussa oli pahan Art'sop työpajan lisäksi myös miestenvaatekurssi. Kurssin tarkoitus oli tutustua miesten vaatetukseen ja valmistamisessa oleviin eroihin. Voin kertoa, että ohjeista pystyi selvästi näkemään että ne olivat miesten keksimiä jokseenkin jännine ratkaisuineen. Kurssilla oli myös tarkoitus valmistaa miesten housut, kauluspaita tai liivi. Itse tein liivin poikaystävälleni. Sattui sopivasti, sillä hän oli halunnut Frostbitessa cossata Vampire the Masqueraden Kiasyd-keijuvampyyriä, jolla on liivi.

Piirsin ylhäällä olevan kuvan perusteella useamman mallivaihtoehdon, josta asiakkaani valitsi edustan ja taan yhdistelemällä kahdesta mallista mieluisimmat. Ei siinä sitten muuta kuin ottamaan mittoja, piirtämään kaavaa ja valmistamaan protoa. Ilokseni protoon piti tehdä vain minor muutoksia. Kankaiksi löysimme Eurokankaasta beigeä vakosamettia ja beigen asetaattivuorikankaan.Itse ompelemisessa ei ollut suurempia vaikeuksia. Taskuttaminenkin onnistui melkein liian helposti verrattuna tekemääni prototaskuun, jossa tuntui olevan kaikkia vialla saumavaroista lähtien. Vaiken asia liivissä oli sisällä oleva kaareva sauma, jossa yhdistyi sametti ja vuorikangas. Vuorikangas veti jatkuvasti joka suuntaan, syöttyi, venyi...kaikkea mitä voi keksiä. Sain ongelman kuitenkin ratkaistua tekemällä helmaan vuorikankaan jatkeeksi kahden sentin samettipalan.


Valmis liivi oli oikein hyvä. Opettajan mukaan se oli moitteeton, on kuulemma kädellä tekemisen lahja :P. Asiakaskin piti siitä todella paljon, ja alkoi odottaa tulevaa Frostbitea vieläkin innokkaammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti