keskiviikko 8. elokuuta 2012

"bad pokerface"

Arvanette varmaan kuinka paljon ketuttaa missata cosplaykisaan ilmottautuminen. Mutta kahdesti? Ensimmäisen Traconin kisaan ilmottautumisen missasin kahdella päivällä, se ei tuntunut yhtä pahalta kuin toinen kerta. Olin jo ehtinyt heittää toivon kisaan pääsemisestä narikkaan kunnes toissapäivänä luinkin Facebookista ilmottautumisen olevan taas auki. Kävin sitten huvittamassa itseäni kokeilemalla ilmottautumista, joka suureksi yllätyksekseni olikin auki. Olin aivan innoissani, pääsen sittenkin kisaamaan taas Traconissa! Täytin sitten ilmoutukseni ja tarvittavat tiedot. Olin jo hankkinut valmiiksi referenssikuvan, jossa oli myös kaikki propit shopattu mukaan itse kuvan viereen. Kuvia tarvittiin kuitenkin kaksi, joten äkkiä etsimään sopivaa kakkosreferenssikuvaa. Sen löydettyäni kirjoitin ilmoittautumisen loppuun, painoin lähetä ja......SE OLI MENNYT KIINNI! En voinut uskoa, ilmoittautuminen oli mennyt kiinni sillä aikaa kun kirjoitin ilmoittautumista. Vaikka kisaaminen ei ole maailman tärkein asia, ja aina tulee uusi kerta jadajadajada mitä kaikki sanovatkaan, se on minulle tärkeää. Vielä enemmän harmittaa se että isoja kisoja, joissa itse mielummin osallistuisin, ei monessa sallita länsimaisia hahmoja. En ymmärrä miksi. Cosplay keksittiin Amerikan nörttimessuilla,  Japani vain teki siitä näkyvämmän.

Toivuttuani seuraavana päivänä kisaamiseen pääsemöttämyydestäni, jatkoin hatarin mielin cossaamisten parissa. Nyt on lähes kaikki valmiina Ritualistillani.

Ritualistin head-gear

Ritualistin alternative head-piece. Tein tämän sunnuntaille, tahdon edes toisena päivänä nähdä kunnolla eteeni

Large Equipment Pack ja Belt Pouch
Olen yhä kärttyinen siitä etten pääse kisaamaan, vaikka olin koko puoli vuotta tähdännyt ja valmistautunut Traconin kisaan. Olen nähnyt paljon vaivaa ja aikaa saadakseni Ritualistin onnistumaan. Kokeilin eilen kaikkia cossin osia päälläni, kämppikseni mielestä se näytti todella hyvälle. Hän oli aivan yhtä pettynyt kuin minä etten pääse kisaamaan, olisi kuulemma halunnut nähdä minut lavalla. Myöskään Urho ei päässyt kisaan mukaan. Jani puolestaan pääsi, menenkin katsomaan kisoja kannustaakseni häntä. Ja katsomaan minkälaisten cossaajien takia en itse mahtunut pro-kisaan mukaan.

5 kommenttia:

 1. Harmi ettet saanut kisapaikkaa D: Moni muukin oli kuulema jäänyt ilman/missannut koko ilmoittautumisen. Toivottavasti pääset kuitenkin mukaan Traconin sunnuntaiseen Hall cosplay kisaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä jos moni jäi ilman kisapaikkaa, onkoha määrää pienennetty vai onko kiinnostuneet lisääntyny niin paljon :I saa nähdä kuinka hall cosplayn kanssa käy :DD

   Poista
 2. todella harmi ettet ehtinyt ilmoittautua! Cossi näyttää niin mahtavalta että varmaan olisi ollut sen arvoista... Traconissa on kuitenkin se nettipukukisa johon järkkärit käy bongaamassa osallistujia sunnuntaina, joten voithan aina osallistua siihen!
  Muuten minuakin harmittaa nuo säännöt ettei länsimaalaisilla hahmoilla voi kisailla. Suomen eurocosplay karsinnoissa huolitaan ainoastaan japani-peräisiä hahmoja, vaikka itse finaalissa puku saa olla peräisin mistä tahansa... aika ihmeellistä minun mielestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mielestäni pitäis olla useampia kisoja joissa sais osallistua länsimaisilla hahmoilla, kun ei cosplay jää vain japan-based hahmoihin vaan myös moniin länsimaalaisiin elokuva, peli jne hahmoihin :/ ainakin coneissa oon huomannu länsimaisten hahmojen määrän nousseen suhteessa entiseen

   Poista
  2. totta, itsekin olen tekemässä traconiin pukua, joka ei sovi mihinkään muuhun tapahtumaan juuri länsimaalaisuutensa takia!

   Poista