torstai 10. marraskuuta 2011

One Piece Luffy Gender Bender

Nyt on tullut lähtö main-stream-cosplayin suuntaan.

One Piece Monkey D. Luffy

Teen kuitenkin hieman omilla muutoksillani tämän kyseisen cosplayin gender benderinä, eli naisversion. Näin ollen minishortsit, pitkät hiukset ja pikkutoppi omana variaationani

Tarkoituksena olisi tulla pitämään tätä pukua Lahdessa Desucon Frostbitessa ensi vuonna

Liivi:
Käytin lähtökohtana miesten XS-koon t-paidan kaavoja. Miesten kaavat ovat paljon suorempia ja kaarettomia, joten uskoin niiden sopivan paremmin Luffyn liivin tekemiseen. Kavensin hartioiden leveyttä sekä kaula-aukkojen, että hihojen suunnalta. Muutin kaula-aukon edestä V-kaula-aukoksi ja lisäsin kaksi senttiä lisää leveyttä eteen, sillä rintamukseni on hieman suurempi kuin miehillä. Lisäksi kavensin selästä sentillä, ollessani kapeampi selästä kuin miehet. Keskietu lisäksi leikataan auki, ei se muuten liivi ole =P

Piirsin epähuomiossa taka-kpl:n kavennuksen sivusaumaan, otin sen siis keskeltä :'D

Kangas on punaista tukevahkoa lakanakangasta Eurokankaasta. Ostin sitä metrin, vaikka itse liiviin ei menekkään kuin puolimetriä kangasta. Aioin kuitenkin kantata kaikki reunat vinokaitaleilla, jotka tein itse kun ei löytynyt saman sävyistä valmiina. Tein yhteensä noin 7m kahden sentin levyistä nauhaa, joka vahingossa riitti koko liiviin. Käden- ja kaula-aukkojen pyöreisiin kohtiin muokkasin vinonauhat kaareviksi silitysraudan avulla.


Ommeltuani vinonauhat silitin liiviä muotoonsa. Eli toisin sanoen pakotin kankaan kuituja joistain kohdin toisiaan kohti ja venytin toisesta. Näin tein esim. kädenteiden kanssa. Sain hieman lisää muotoa aikaiseksi. Muotoon silittämisen lisäksi tein muotolaskokset rintamukselle. Napeiksi ompelin lajittelukeskuksesta löytämäni puunapit. Niitä oli sattumalta juuri kolme kappaletta. Ompelin ne kirkkaalla muovisella ompelulangalla, näin ompelut eivät näy juuri lainkaan. En tehnyt napinreikiä. Liivi itsessään ei mene edes kiinni, en halunnut. Päätin että esittelen vatsalihaksiani coni-kansalle o/Muuta:


Pikkutoppi! Tein sen kaksinkertaisesta mustasta resorista. Toppi on edestä leveämpi ja kapenee selkään mennessä, näin ollen mukavampi pitää päällä, kun kainaloissa ei hierrä kankaan kappaleet :') Minishortsit muokkasin vanhoista vaaleansinisistä lappushortseistani. Eli lappu ja henkselit pois, ja 5 senttiä lyhyemmiksi kuin olivat. Lisäksi värjäsin ne kattilassa kokkaamalla tummansinisellä kangasvärillä. Aion vielä ommella valkoiset lahkeensuut niihin. Peruukki tuli postissa, tilasin sen Ebaystä. Enää puuttuu hattu ja sandaalit.

Värjäsin samalla sormeni XD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti