lauantai 11. kesäkuuta 2011

Maid -paita

No ei sitä sisäkön paitaa tarvinnutkaan kauaa odotella :P Sain äidiltä juuri sopivan vanhan pellavamekon josta sain idean tehdä kyseisen paidan
Pellavamekko, josta kaikki lähti
Lähikuva pitsikoristuksesta
Mekko oli minulle aivan liian iso, mutta ei se tässä haitannut :) Aloitin ratkomalla helman irti paitaosasta, niin rypytys ei haitannut, ja leikkaaminen helpottui. Irroitin myös mekossa olleen vetoketjun ja säästin sen myöhempään.
Mekko, josta helma on ratkottu pois
Kaava :P
Käytin omaa sopivankokoista kauluspaitaani kaavana, ja levitin sen mekolle. Sitten piirsin rajat lyijykynällä, joiden mukaan leikkasin irti maid -paidan toppiosan n.1cm saumavaroilla. Säästin olkasaumat.
Paidan toppiosa

Lyhennetty vetoketju
Mekossa ollut vetoketju oli liian pitkäm joten leikkasin sen lyhyemmäksi. Ompelin käsin uuden stopparin vetoketjuun. Ompelin sitten vetoketjun kiinni toiseen sivusaumaan, ja molemmat sivut kiinni ja helman huolittelu. Takakappale oli liian leveä, joten kavensin sitä keskeltä. Hihat paitaan leikkasin mekon entisistä hihoista. 
Takakavennus
Valmis paita
Ratkoin alkuperäiset hihat irti ylimääräisestä kankaasta, joka oli jäänyt kun leikkasin paidan irti mekosta. Vanhat hihan reunat olivan liian isot näihin hihanreikiin, mutta teinkin keskelle olkapäätä rypytykset. Lisäksi tein rypytyksen hihan suuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti