torstai 9. kesäkuuta 2011

Maid -hame

Tein itselleni vanhasta pussilakanasta verhoista sisäkön puvun, eli maid -hameen ja essun. Pussilakana oli lies kymmeniä vuosia vanha, äitini oli sitä joskus jo hieman korjaillut ja leikellut omiin käsitöihinsä. Verhot puolestaan olivat omani joita kissani olivat repineet ja lopulta poikaystäväni onnistui istumaan niiden päälle niin että ne repesivät irti ripustuskoukuistaan ja menivät rikki :')
Hame ja essu edestä



Hame takaa
Pussilakanassa oli kaunis kukkakuviointi, jonka halusin tietysti näkyvän. Niimpä se kuvio kiertää hameen ja essun reunaa. Reunaa kiertää myös pitsikuvio.
Lähikuva pitsistä
Pitsireunassa on kahta eri pitsiä. Toinen on vanha, muistaakseni jonkun sukulaiseni aikaa sitten virkkaama, ja toinen on uusi Eurokankaasta ostettu pitsi. Eurokangas pitsi on rypytetty ja ommeltu ruskeaan kankaaseen, joka näkyy pitsin takana. Tämä yhdistelmä on sitten ommelty vanhaan pitsiin.
Hame ilman essua
Hame sivusta ilman essua
Kehitin hameen kaavan itse. Tai en itseasiassa käyttänyt mitään kaavoja, kunhan mittasin omat mittani ja leikkasin irti kangaspalat :D Helma osa on tehty kahdesta yhtäsuuresta osasta. Hame on tehty istuvaksi rinnan alta, sen muotokaitale on kapeampi edestä ja levenee selässä. Tein hameeseen olkaimet, jotta se pysyisi paremmin päällä. Olkaimet alkavat edestä ja kiinnityvät takaosan levennykseen, jossa sijaitsee myös vetoketju.
Lähikuva kukkakuvioista
Alushameet
Alushameet on ommeltu kiinni hameen muotokaitaleeseen. En itse jaksaisi aina pukea niitä erikseen päälle ;) Alushamekerroksia on kaikenkaikkiaan 7. Alinpana on mummoni vanha alushame. Muut kerrokset on ommeltu kiinni yhteen hameeseen eri kerroksiin rypytettynä. Ompelin lisäksi yhden pitsirivin, ihan omaa turhamaisuuttani :P
Essu
Essun kaavan kehitin myös itse. Siinä on kolmiosainen tasku keskellä essua. Kaavat piirtin ensin sanomalehdelle, joiden mukaan leikkasin taskun ja itse essun. Rypytyksen ja solmimisnarut leikkasin ilman kaavoja.

Aion ottaa kuvia myöhemmin kesällä kun puku on päälläni. Aion siihen mennessä myös hankkia tai ommella mahdollisesti toisen paidan pukuun. Tässä käytetty oli merirosvopukuni paita :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti