lauantai 13. huhtikuuta 2013

Ompelukone iloa

Lohdullinen sää. Heräsin vesisateeseen ja nyt sataa lunta. Hieno kevät ellen sanoisi. Oli muuten tosi kiva lukea kaikkien niiden postauksia, jotka vastasivat mein 11 kysymyksen haasteeseen. :)

Olen jo muutamassa aikasemmassa postauksessa maininnut ompelukoneeni ongelmista. Jonkin aikaa sitten se hajosi hieman lisää, enkä voinut enää ommella. Ongelmina olikin vain ettei ylälangankiristys toiminut, valo oli rikki, puolasta kuului todella paha rohina ommellessa ja että johdoissa näkyi kupariosat läpi. Viimeisin oli että paininjalka lopetti toimintansa. Vain pikkuvikoja :'D Olin aika varma, että koneen huoltaminen maksaisi enenmmän kuin uusi, kelpo kone. Tämä minuakin vanhempi kone saisi matkata takaisin Tampereen suunnalle äidilleni, joka huoltaisi sen hyvässä liikkeessä.

Samalla itse kävin ostamasas uuden koneen. Tarkoitus oli ensin käydä Gigantissa, mutta Joensuun Gigantissa ei sattumalta ollutkaan ompelukoneita. Kävinkin paikallisessa Joen SikSak -ompeluliikkeessä. Sieltä löytyi heti kone, ja myyjä oli todella ystävällinen ja ymmärtäväinen. Sain jopa 50e alennusta opiskelijana. Jos koskaan tarviin mitään ompelukoneisiin liittyvää, käyn jatkossakin tuossa liikkeessä.

Vanha kone

Uusi kone
Uudessa koneessa ei ole lähellekkään niin paljon ommelvaihtoehtoja kuin vanhassa. Mutta uskon että pärjään peruskäytössä näillä 20llä ompeleella (vanhassa oli 40). Jos vanha kone saadaan huollettua, ottaisin sen takaisin käyttöön, ja tämä uusi olisi hyvä kakkoskone.

Huomasin kokeillessani, että uusi kone on ihan älyttömän hiljainen. Aionkin jatkossa ommella tarpeen vaatiessa myös kerrostalomme hiljaisuuden jälkeen, varo vaan alakerran mummo :P

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti