sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Sovitusnukke

Olen jo kauan haavellut omasta sovitusnukesta, mutta niiden maksaessa järjestäen noin 200e, en ole raaskinut ostaa. Lisäksi ei ole mitään varmuutta että sellainen olisi omaa kokoa. Muistin sitten kuinka kaksi vuotta sitten teimme äidin kanssa jesarista sovitusnuken itsestäni, ja päätin tehdä oman tänne Joensuuhun o/

Varsinaista ohjetta kuinka tehdä sovitusnukke en käyttänyt, mutta perusteet oli silti ihan helpot. Tarvitset vanhan tuhottavissa olevan paidan, ja itselläni meni vähän alle kaksi rullaa ilmastointiteippiä. Lisäksi halusin nukelle myös vähän jalkoja, joten yhdet vanhat sukkahousut menivät siinä samalla. Ja huomio! Tätä ET voi tehdä ilman kaveria :'D

Tunsin oloni ihan Tron hahmoksi
Teippaaminen aloitetaan ylätorsosta. Teippejä sijoitetaan ristiin rastiin rintojen alueella, että saadaan muodot hyvin esille (kuullostipa pervolle :P) Rintakehän lisäksi sopii vetää muutamia vastateippejä selkään ja vyötärön ympäri, ettei teippikorsetti ala vetää oudosti mihinkään suuntaan. Rintakehän jälkeen teipataan selkä ja olkapäät ennen kuin aletaan siirtyä alaspäin torsossa. Parhaiten pärjää kun seuraa kehon luonnollisia kaaria, eikä yritä vetää viivasuoria teippauksia.


Teipattua yhden kerroksen teippasimme toisen vahvistavan kerroksen vetämään pois ylimääräiset löysyydet. Teippikorsetti elää jatkuvasti hengityksen ja kehon liikkeiden kanssa, joten näitä väljyyksiä ilmestyy helpolla. Teippikorsetissa on myös harvinaisen epämukava olla, kuuma ja kireä, itselläni tuli hengitysvaikeuksia puolivälissä, mutta ne menivät onneksi ohi.


 Piirsimme kohdistusviivat oikeaan kylkeen, oikeaan olkaan ja vasempaan reiteen. Viivaa pitkin tapahtui leikkaus, ja pienet poikkiviivamerkit helpottavat myöhemmin korsetin yhteenteippaamisessa. Tästä teippikuoresta irti kuoriutuminen oli oma missionsa ihan kokonaan, mutta selvisin vain muutamilla naarmuilla. Ennen leikkaamista otimme mitat rinnanympärykseltä, vyötäröltä, sekä ylä- ja alalantiolta.Kun teippiluomus oli saatu leikattua päältäni, teippasimme sen kohdistusviivoja silmällä pitäen takasin kiinni. Leikkasimme reisiin ja kädenteihin pahvista pyöriöt joilla estää täytteen poisputoaminen. Varsinainen tuska tämän tekemisessä iski itselläni vasta täyttämisessä. Kun itse teippaamisessa meni vain noin tunti, täyttämisessä kesti 6h. Valitin siitä kuinka paljon pehvani pystyy vetämään sisäänsä paperia :'D ja paperia kyllä meni! Paperia tuli rutattua kahden kuukauden mainos- ja sanomalehtien edestä, lisäksi puolikas pahvilaatikkoa ja teippiroskia. Ruttasin sekä pieniä että isoja paperipaloja saadakseni mahdollisimman tasaisen täytteen. Täytin kehon hyvin tiiviiksi, tarkistin aina välillä että kehon mitat pysyvät aikasemmin mitattujen kanssa samoina. Kun täyttäminen oli lopulta tehty, leikkasin vielä kaula-aukkoon pahvipalan, jonka teippasin kiinni. Lisäksi vahvistin saumat, sivusta, olkapäältä ja reidestä. Vedin lisäksi muutamia teippikerroksia ympäri nukkea.


Olin hyvin tyytyväinen nukkeeni. Siitä tuli oikein kiinteä, eikä mitat menneen sentilläkään pieleen. Mietin vielä teenkö sille päällistä kankaasta, vai jätänkö näin kauniin teippisen näköiseksi. Lopullinen hinta ei ollut lähelläkään sitä 200 euroa, vaan likimain 10e. Kiitokset kämppikselle joka auttoi tämän tekemisessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti