sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Ashlotte Soul Calibur 4

Tässä on yksi vanhemmista cosplay puvuistani eli Ashlotte Soul Calibur 4 pelistä. Se on itseasiassa lempparini kaikista pitämistäni cosseista ikinä.

Innostus cossiin lähti pelatessani itse peliä. Pidin Ashlotesta hahmona, lisäksi kiinnostuin kuinka vaikealle puku vaikutti tehdä.

Ashloten puvun ollen alunperin vain metallia ja muovia, se oli vaikea muokata kankaasta tehtäväksi. 

Teimme aluksi äidin kanssa kehostani jesarista mallinuken, jonka täytimme superlonipalasilla. Tämän mallin ympärille sitten puku rakentui. Ensimmäinen versio puvusta ja ase valmistuivat muutamassa kuukaudessa + suunnittelu ja tarvikkeiden hankkiminen. Toinen viimeistelty versio oli taas valmis muutamassa kuukaudessa seuravaa conia varten.Puku: Kangas Eurokankaasta. Puvun vaijerit ovat lähtöisin vanhasta koiran juoksemisvaijerista. Pitkittäisten vaijerien ''nuolet'' on muotoiltu kovettuvasta muovailumassasta (Tiimarista). Poikittaiset vaijerit olivat ensin toisissaan kiinni koukuilla, mikä osoittautui huonoksi vaihtoehdoksi, sillä vaijerit eivät pysyneet ympyryröinä puvun ympärillä, vaan heittivät kulmia miten tahtoivat. Sittemmin parannellussa versiossa vaijerit ovat toisissaan kiinni kumisukkiin tungettuina :) Itse puvussa vaijerit ovat kiinni hassuilla rautakaupasta löydetyillä LVI- osilla joiden nimeä en muista, jotka ommeltiin kiinni kankaaseen, ja niiden läpi vaijeri pujoiteltiin. Nämä vaijerit pitivät puvun muodossaan.

Edessä keskellä oleva kohta, jossa näkee Ashloten robottikehoon sisään oli aluksi liimalla ja ompelemalla kiinnitetty vanhan kellon rattaistoa, mutta myöhemmin irroitin ne ja piirsin rattaat hopealiimalla.

Proppi: Ase on tehty muoviputkista, pahvista, styroksista, muutamasta ruuvista ja muovailumassasta. Se muodostuu kolmesta eri osasta, jotka saa kiinni toisiinsa sisäkkäisliitoksilla. Ensimmäinen liitos on keskellä asetta, ja toisella liitoksella menee ylhäällä oleva 'piikki' kiinni itse aseeseen. Ase painaa alhaalta enemmän kuin yläosasta.

Aluksi käsiarmorit olivat vain kangas ja hanskat, joissa oli ommellut nivelet. Traconiin käsiarmorit tein superlonikartiosta, jonka muotoilin saksien avulla, ja teippasin päältä monta kerrosta jesarilla saadakseni hopean värin. Sitten piirsin ''liitokset'' permanenttitussilla. Kultaiset hanskat olivat halvimmat mahdolliset from Punanaamio. Teippasin parantelun aikana kämmenselälle superloni paksunnukset ja piirsin niihin mutterikuviot. Sormiinkin teippasin ympäri saadakseni nivelet.

Hiukset: Tämä oli suurin ongelmani puvun kanssa. Ostin peruukin Hello Cosplay sivustolta. Vertailin eri sivustojen tarjontaa ja päädyin Hello Cosplayhin, sillä siellä oli halvimmat hinnat ja nopea toimitus. Peruukki oli myös älyttömän hyvälaatuinen! Se puolestaan vaikeutti hiusten muotoilua. Bakaconissa laitoin hiukset kunhan vain letille, mutta Traconiin päätin uhrautua kunnolla ja muotoilla hiukset oikein. Ashloten hiusten ollessa iiiisolla ja ilmavalla letillä, yritin ensin saada kiharoita aikaan laittamalla papillotteja, ja antamalla niiden olla yön yli. Mitään ei tapahtunut. Laitoin paplarit uudelleen kosteisiin hiuksiin ja annoin olla viikon. Mitään ei tapahtunut. Laitoin muotovaahtoa ja paplarit uudelleen ja annoin olla kuukauden hiuksissa. Ja arvatkaas...mitään ei tapahtunut. Hiukset pysyivät suorina, ilman yhtäkään kiharaa. En ollut uskaltanut kokeilla hiusten kihartamista, koska saamissani hoito-ohjeissa se oli kielletty. Päätin kuitenkin yrittää. JA mitään ei tapahtunut. Riippumatta minkä paksuisia soiroja yritin kihartaa, millä lämpötilalla, kuinka kauan, muotoaineilla vai ilman, mitään ei tapahtunut. Tässä vaiheessa Traconiin oli enää viikko aikaa, joten alkoi tulla kiire. Päätin siis olla kihartamatta hiuksia. Sen sijaan laitoin peruukin roikkumaan kyhäämääni tekopäähän, ja letitin hiukset hyvin ilmavasti, kiinnittäen soiroja toisiinsa nippusiteillä ja ompelulangalla. Sekä suhteellisella määrällä lakkaa. Samalla kiinnitin takana kulkevan vaijerinkin hiuksiin nippusiteillä. Hiussoljen tein vessapaperirullasta :D Lyhyet sivuhiukset sain kiharalle rullaten hiukset kynän ympärille käyttäen purkillisen lakkaa.

Muuta: Käytimme Traconia edeltävänä iltana yhden päivän ystäväni kanssa piirtäen jalkoihini ja käsiini Ashloten ''robotti-liitoskohdat''. Permanenttitussilla :)

Bakacon 2010:

Ensimmäisen kerran pidin pukua Bakacon 2010. Pääsin vahingossa cosplay kisaankin, kun tuomarit vetäsivät minut kisaan mukaan, vaikka puku ei ollut omasta mielestäni valmis. Vaijerit eivät olleen oikean mittaisia, käsien armorit olivat huonot, ja hiukset olivat vain letillä. Conin aikana asekin meni poikki keskeltä kun kannoin sitä hieman huotettomasti. =''D

Tracon 2010:
Paranneltu puku Tracon 2010Paranneltua ja viimeisteltyä pukua pidin saman vuoden Traconissa. Osallistuin sillä myös nyt itse valinnaisesti Pro-sarjan pukukisaan. Myös tässä conissa, ase meni poikki keskeltä. Tällä kertaa narikassa... ='DTarkkaa rahasummaa en osaa sanoa (arviolta välillä 100-200e), mutta materiaalit jotka pukuun ja proppeihin langan lisäksi meni: peruukki, kankaat; musta, kahta eri valkoista ja punainen yhteensä n. 15-20m, 60x20cm superlonikartonki, 3 rullaa jesaria, 42 mustaa nappia, vetoketju, pari nepparia, n. 15m vaijeria, muutama muoviputki, 2 styroksisydäntä, hopeaa, mustaa ja punaista maalia, muovailumassaa, 16 mutteria, hopealiimaa, pahvia, LVI-kiinnikkeitä, 5 läpinäkyvää kumisukkaa, verkkosukkahousut, permanenttitussi, nippusiteitä, 30 cm metalliketjua, 18 pientä koukkua ja vessapaperirulla :D

Painoa cosplaylle tuli yhteensä 4 kiloa pelkästä mekosta, muut siihen lisäksi tekivät vielä noin parikiloa.

Kuten cosplaykisassa sanoin lavalla haastattelussa: ''Päälläni on lähes koko rautakauppa'' x)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti