maanantai 30. huhtikuuta 2012

The red kimono. The green obi.

Sain ommeltua Lukan kimonon valmiiksi o/ Edellisestä postauksesta uutena on tässä etukappaleen reunukset. Saumat hieman kärsivät ja ryppyyntyivät aika pahasti ommellessani, mutta ehkä ne siitä suoristuvat kun pääsen vetämään ne siisteiksi höyryprässillä.

Tuo harmaa naru ei ole osa pukua, se oli väliaikainen juttu jolla sain puvun sidottua kiinni. Varsinaiseen pukuun tulee punainen nauha, jota en ole vielä hankkinut.

Kimonon pukeminen on ihan oma prosessinsa. Ensin itse kimono, jonka sidon kiinni nauhalla. Tämän jälkeen vedän nauhan päältä miniobin, joka kadottaa osan vyötäröni kaarevuutta, jotta itse obi istuu paremmin. Tämän päälle itse obi, joka sidotaan toisella nauhalla. Lopuksi obi rusetti.




  Ylemmissä kuvissa on obi ilman rusettia. Alemmissa on vielä lisänä rusetti.



Seuraavana oleva maalaus prosessi jännittää o...o pelkään että kaikki menee vielä pieleen...

torstai 26. huhtikuuta 2012

Lisää Lukaa

Kimono evolvaa jatkuvasti kohti lopullista muotoaan. Käytin tätä tekemääni vyötä apuna kimonon sovituksessa, lopullinen obi tulee olemaan leveämpi.

Vol 1

Vol 1 hihat levällään

Vol 1 takaa
Vol 1:
Ommeltuani takasauman huomasin kimonon olevan liian leveä selästä, näin paljastaen aivan liikaa. Kavensin sitä 10cm häivyttäen kavennuksen noin 30cm päähän samalle kohdalle kuin takasauma itse kulkee. Selkä oli ainoa mitä piti muuttaa, kaikki muu istui hyvin. Tietysti koko muu kimonoa oli putoamispisteessä ilman kaulusta.
-----------------------------------------------------------------------


Vol 2 takaa
Vol 2:
Selän istuessa hyvin ompelin kiinni kauluksen. Kaulus on kaksinkertainen, punainen ulkoa ja vaaleanpunainen sisältä, lisäksi siinä on valkoinen tere. Sisällä on tukikangasta. Leikkasin myös etukappaleiden helman kulmat pyöreiksi, että saan tulevat reunuksen ommeltua yhdellä vedolla.
----------------------------------------------------------------------- 

Vol 3 takaa

Vol 3 edestä
 Vol 3:
Muuten valmis mutta puuttuu vielä etukappaleiden vastaavat reunukset kuin kaulus on. Tosin ne tulevat olemaan kokonaan punaiset, eivät pun-v.pun koska vaaleanpunaisesta ei riitä enää paljoa kangasta mitä käyttää. Silitin kimonon kaikki saumat auki kolmeen kertaan, mutta kangas ei silti halua oikein pysyä sileänä. Ajattelin jos kävisin koululla lainaamassa hieman höyryprässiä~
----------------------------------------------------------------------- 

En ole ennen saanut niin paljon iloa irti tukikankaasta kuin tuota kaulusta tehdessä. Ai miksi? Koska....BUBBLES O.O!!

Syy miksi saumat kannattaa aina silittää

Kaulus

Lähikuva rakenteesta :P

PS. arvatkaa kuinka hauskaa on huolitella ja silittää 12 kahden metrin pituista sivua :'D

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Vähän niinku obi

Tein itselleni leveän obi-maisen vyön kangassäkkiini säätämistäni ylijäämä kankaista. Vyö on 16x76cm. Leveämpänä se olisi mennyt solmittaessa pahoille rypyille vyötäröni ollessa sen verran kaareva. Tein vyöstä pidemmän kuin vyötäröni ympärysmitta on, että päät menisivät hieman toistensa päälle, yht 8cm. Vyöhön jää kuitenkin vielä hyvä hengitysvara, eikä se tunnu liian kireälle.

Ompelin ruskean osan kaksinkertaisena, näin saumat jäävät kokonaan piiloon. Ompelin siihen myös pieniä laskoksia, jotka jäivät vyön sisäpuolelle. Ulkopuolelle näkyy laskosten ns sisäpuolet, ne saavat vyön näyttämään sille että se olisi tehty ommeltu useammasta samankokoisesta kappaleesta. Taakse ompelin kauniin kukkakuvioisen kangaspalan. En huolitellut palan saumoja, sillä kangas ei ole helposti purkautuvaa. Lisäksi mielestäni huolittelut olisivat näyttäneet epäsiisteille. Solmimisnauhat repäisin suoraan kankaasta huolittelematta tai ompelematta niitä millään, ovat vaan tollaset 115cm suirot.





keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Huppuhuivi

Neuloin raidallisen huppuhuivin jämälangoistani. Minulla oli käytössäni yhteensä 11 toisiinsa sopivaa väriä, joista käytin kerrallani vain 7 eri rullaa. Tämä koska osa rullista oli pienempiä jotka tulisivat loppumaan kesken huivin tekemisen. Eli kun yksi pieni rulla loppui, korvasin sen toisella pienellä. Samalla käytin samoja isoja rullia alusta asti. Näin estin sen ettei minulla ole alkukierroksilla 11 vaihtelevaa väriä ja lopussa vain muutama. Huivin väritys vaihtui liukuvasti vihertävästä aina harmaampaan.

Laitoin ensin langat yhteen pussiin josta kädelläni valitsin rullan, ja kun olin tehnyt kierroksen valmiiksi laitoin rullan toiseen pussiin, otin uuden rullan ensimmäisestä pussista ja toistin kunnes kaikki rullilla oli tehty kierros. Vaihdoin sitten toiseen pussiin ja tein saman. Jos väri loppui kesken kierroksen jatkoin suoraan toisella värillä solmien langan päät yhteen.

4n puikot, 300s, 90krs.Tein joka kierroksen alkuun 3s nurin estääkseni rullautumisen. Pitkille sivuille olisi pitänyt tehdä useampi o-n-o kierros ettei olisi sekään rullautunut :P Aina kierroksen päätyttyä leikkasin langan 15-25 cm päästä saaden suoraan hapsut ilman erillistä lisäämistä. Leveyden ollessa hyvä taitoin huivin kahtia ja virkkasin 20cm matkalta toisen puolen reunat yhteen saaden hupun.

Valmiin huivin koko 30x160cm + huppu 40cm ja hapsut n.25cm




tiistai 17. huhtikuuta 2012

The Tailor Shop Project


Aloitin Lukan kimonon tekemisen. Eilen tein protokappaleen kauniin valkoisesta lakanastani, jonka tietysti tuhosin tarkoituksen vaatiessa sitä. Suosittelen muillekkin tekemään protokappaleita tekemistään ompeluksista. Huomasin meinaan itse tarvitsevani hieman sitä sun tätä sinne ja tänne saadakseni  kimonon istumaan hyvin sen ollessa off-shoulder mallia.

protokimono

kaavan ''suurinpiirtein näin'' muokkaukset

Tänään leikkasin kappaleet punaisesta kankaastani. Olin tilannut kankaan internetistä puuvillakankaana, mutta sain huomata sen olevan ihan jotain muuta. Sormeni eivät uskoneet sen olevan täyttä puuvillaa, ja polttokoe todisti sen olevan jotain puuvilla-tekokuitu sekoitetta :P Well, kangas on jo ostettu ja näyttää hyvälle, joten annoin asian olla leikkasin pois o/

Luka on ollut tähän asti teknisesti vaikein cosplayni. Aikasemmin olen päässyt helpolla koska olen suurin piirtein tiennyt miten asiat tulee tehdä. Olin kuitenkin selannut internettiä etsien kimono malleja, kun päädyin eräälle sivulle jossa oli hääkimonoita. Ihastuin niiden hihoihin, joten halusin Lukan kimonoonkin samankaltaiset, tässä linkki kuvaan josta lähti inspiraatio [link] Meni hetken aikaa miettiessä kissan kanssa kuinka sen toteuttaisi. Uskon kuitenkin onnistuneeni siinä hyvin.

etukappaleiden leikkuu

leikatut etukappaleet

hihojen sisäpuoli

hiha takaapäin

hiha mille se suunnilleen näyttää kädessä

hihan rakenne

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Asiakastyömekko

Viime jakson aikana koulussa teimme jokainen asiakkaalle 60-luku henkisen mekon asiakkaan toiveiden mukaan. Itse tein asiakkaalle olkaimettoman leveähelmaisen pilkullisen mekon. Otimme asiakkaista henkilökohtaiset mitat joiden mukaan piirsimme pohjoismaalaisen kaavajärjestelmän mukaan kaavat, jotka sitten kuositeltiin ja valmistettiin mekot niiden mukaan. Teimme ensin valkoisesta puuvillakankaasta protot, sitten vasta aloimme heilumaan varsinaisten kankaiden kanssa. Asiakkaani valitsi kankaakseen ruskean pilkullisen puuvillapopliini kankaan.

Olin tyytyväinen mekon lopputulokseen ja asiakaskin lähti iloisena se mukanaan o/

Kaavojen piirtoa

Muotokaitale proto

Mekon proto

Leikatut osat

Viesti sisustusryhmälle ;D

Pilkkujen kohdistusta

Helman ompelua

Etuosa

Takana kulkee kuminauha

Sivussa hakanen ja vetoketju

Ommeltu helmapäärme

Valmis mekko nukella

Virkattu panta

Näin Etsyä selaillessani kivan virkatun pannan. En halunnut alkaa tilailemaan koska osaat itsekkin virkata, ja tuo panta oli helppo! Pelkkiä ketjusilmukoita :P Joten tein tälläisen hippipannan villalangasta. Takana on sylinterin mallinen osa, josta kaikki kolme pantaosaa kulkevat läpi. Siellä on myös piilossa kaikki päättelyt summuut.

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Tunikamekko

Olin ehkä hieman tylsistynyt tänään, joten tein vanhasta nilkkapituisesta hameesta itselleni tunikan. En hametta tullut koskaan pitäneeksi, ihan liian pitkä minun makuuni :P

 
Leikkasin hameen päälikankaan irti vyötärönauhasta ja vuoresta. Ompelin napituskaistaleet kiinni toisiinsa. Leikkasin sivusaumat auki noin 30cm matkalta tehden kädentiet. Ompelin vanhan vyötärön pussisaumoin kiinni jättäen pääntien luonnollisesti ompelematta saaden aikaan olkasaumat. Sitten vain ompelin 5mm päärmeet kädenteille ja pääntielle. Tuloksena sain kimonohihaisen venepääntiellisen tunikamekon o/


se on hyvin suorakaide :P

Chibicon 2012 ja Princess Celestia


Viime viikonloppuna olin siis Chibiconissa Oulussa. Joensuusta on aika matka, mutta ei sitä ihan vain yhden päivän takia matkustettu seitsemää tuntia linja-autossa :P

Hieman jännitti mennä Celestia cossissa coniin, kuvittelin saavani brony maailman vihat niskaani siitä ettei Celestialla ole sarvea tai muuta vastaavaa, en edes tiiä mitä x'D Olin kuitenkin aivan väärässä. Sain heti ensimmäisen 10 minuutin sisään tunteen, että conista tulee hyvä, kiitos sille tytölle joka naistenhuoneessa tuli sanomaan minua kauniiksi. Celestia sai muutenkin hyvää palautetta ja haleja. Päivän paras hetki oli kun keskustelin erään taidekujan myyjän kanssa peruukistani. Kysyi mistä olin hankkinut, kerroin tehneeni sen itse. Myyjän reaktio oli maailman paras *le gasp* ikinä :D

Conista selvittiin omien kokemuksieni mukaan harvinaisen vähillä vammoilla. Varpaissa on nyt rakot, kruunu räjähti kesken conia (teippi pelastaa o/ ) ja kenkien pahvikoristeet ihan pikkuisen repesivät kun olin törmätä pylvääseen koittaessani kiertää Epic Saxman sotilaita :D





Viimeisimmän kuvan otti Chigami, kiitos että lähetit sen sähköpostissa :P Jos jollakin on kuvia Celestiasta niin ottakaa yhteyttä, tykkäisin saada kuvia itselleni o/